Dha: Yurtta Cinsel İstismar Düzenlemesine Kadınlardan Tepki - Son Dakika
Güncel

Dha: Yurtta Cinsel İstismar Düzenlemesine Kadınlardan Tepki

Dha: Yurtta Cinsel İstismar Düzenlemesine Kadınlardan Tepki

İZMİT'TE CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİNİ PROTESTO ETMEK İSTEYEN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ: 14 GÖZALTIİZMİT'te, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etmek...

19.11.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİT'TE CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİNİ PROTESTO ETMEK İSTEYEN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ: 14 GÖZALTI

İZMİT'te, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etmek isteyen kadınlara polis müdahale etti, 14 kişiyi gözaltına aldı. Kocaeli Kadın Platformu üyesi 30 kişilik grup, akşam saatlerinde İzmit Yürüyüş Yolu'nda bir araya gelip, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme ile ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Polis, basın açıklaması yapmanın yasaklandığını belirterek gruba dağılmalarını, aksi halde müdahale edileceğini söyledi. Bir süre polis yetkilileri ile görüşen kadınlar, 'tecavüze sessiz kalmayacağız' sloganları atarak basın açıklaması yapacaklarını bildirdi. Polis, gruba müdahale edip 14 kadını gözaltına aldı.

SAMSUN' DA KADINLARIN EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ: 12 GÖZALTI

SAMSUN'da, TBMM'de görüşülen Türk Ceza Kanununda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyle ilgili izinsiz gösteri yapmak isteyen kadınlardan oluşan gruba polis müdahale etti. Müdahalede 12 kadın yaka paça gözaltına alındı.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Süleymaniye Geçidi'nde bir araya gelen yaklaşık 30 kadın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen Türk Ceza Kanununda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyle ilgili basın açıklaması yapmak istedi. OHAL gereği geçit üzerinde basın açıklaması yapılmasının yasak olması nedeniyle Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürü Turgay Beğen grubu uyararak dağılmalarını istedi. Toplanan kadınlar dağılmayacaklarını söylemesi üzerine polis üç kez uyarıdan sonra gruba müdahale etti. Arbedenin yaşandığı ve kadınların sık sık slogan attığı izinsiz eylemde 12 kadın yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar polis otobüsüyle sağlık raporu almak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ardından ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ESKİŞEHİR'DE KADINLAR CİNSEL İSTİSMAR ÖNERGESİNİ YIRTTI

ESKİŞEHİR'de aralarında CHP'lilerin de bulunduğu kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. Kadınlar eylemde, önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırttı. İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 50 kadın, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. 'Çocuk İstismarcılarını Aklatmayacağız' yazılı pankart açan grup adına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İl Temsilcisi Büşra Gündoğdu basın açıklaması yaptı. Gündoğdu, "Buradan AKP'li ve MHP'li kadınlara sesleniyoruz. Bu önergeye imza atmayın, bunu onaylamayın. Bunun vebali çok ağır olur. Bunun altından kalkamazsınız" dedi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da cinsel istismar önergesine tepki göstererek şunları söyledi: "İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir teklif ile AKP, cinsel istismar suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi Meclis'e sundu ve bu önerge AKP'li vekillerin oyları ile kabul edildi. Kadınlara yönelik şiddetin arttığı, kadın cinayetlerinin her gün acı bir şekilde yaşandığı, ülkenin dört bir yanından çocuk istismarlarının ve iğrenç sapkınlık haberlerinin geldiği bir ortamda AKP'nin çözüm bulduğu zihniyet tecavüze ve bu suça ortak olmaktır. Kadınlar olarak bu yasayı asla kabul etmiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar, cinsel istismar önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırtarak yere attı. Çeşitli sloganlar atan kadınlar daha sonra dağıldı.

İZMİR' DE CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİNE KADINLARDAN TEPKİ

İZMİR Kadın Platformu üyeleri, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bugün saat 18.30'da toplanan Kadın Platformu Üyesi yaklaşık 100 kişilik grup cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etti. Sık sık "AKP elini çocuklardan çek" diye slogan atan grup adına basın açıklamasını İzmir Kadın Platformu sözcüsü Işık Barç yaptı. Düzenlemeye tepki gösteren Barç, "Çocuklara ve kadınlara dokunmanıza asla izin vermeyeceğiz. Ensar'ı aklayanlar, tecavüzcüleri ve kadın katillerini koruyanlar, çocuk ve kadın derneklerini kapatanlar, fıtrat diyenler asla kabul edilemeyecek rezil bir önerge daha dün AKP'nin oylarıyla meclise getirildi. O yasayı meclise getirmeye dahi cüret eden ellerinizi, kadınların ve çocukların üzerinden çekin" dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

ANTALYA'DA KADINLARIN İSTİSMAR EYLEMİ OHAL'E TAKILDI

ANTALYA'da, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini protesto etmek isteyen kadınlara, polis olağanüstü hali (OHAL) gerekçe göstererek izin vermedi. Antalya Kadın Platformu'nun çağrısı üzerine çok sayıda kadın, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren önergeyi, protesto etmek için Kalekapısı Meydanı'ndaki Attalos Heykeli önünde toplandı.

Ellerinde dövizler taşıyan kadınlar, basın açıklaması yapmak istedi. Meydanda önlem alan polis ekipleri, OHAL nedeniyle izinsiz basın açıklaması yapılmasının yasaklandığını, bu nedenle izin vermeyeceklerini belirtti. Gruba dağılmaları uyarısında bulunan polis, kadınların yasa değişikliğiyle ilgili döviz ve afişler açması üzerine müdahale için hazırlık yapmaya başladı. Kadınlar bunun üzerine basın açıklaması yapmadan alandan ayrıldı. Bir süre yürüyen kadınları takip eden çevik kuvvet ekipleri, grubun tamamen dağılması üzerine meydandan ayrıldı.

BODRUMLU KADINLARDAN CİNSEL İSTİSMAR YASASINA TEPKİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifine tepki gösterdi. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde Bodrum Belediye Meydanı'nda, toplanan kadınlar, mecliste görüşülen cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini protesto etti. Çeşitli kadın gruplarının ve siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği eyleme katılanlar ellerinde, "Bu suça ortak olmayacağız. Çocuklarımızı size emanet etmeyeceğiz", "Tecavüze, çocuk cinsel istismarına, tecavüzün evliliğe dönüştürülmesine ve tecavüzcülerin affına hayır", "Gece yarısı bir oy ile milyonlarca çocuğun hayatlarını karartmanıza izin vermeyeceğiz", yazılı pankartlar taşıdı. Yasa teklifini kabul etmeyen kadınlar, düdük çalarak, alkışlarla yasa teklifini protesto etti. Grup adına açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, "Biliyorsunuz bu yasaları gece karanlığında çıkarıyorlar, gündüz yapmıyorlar. Gündüz bu yasaları çıkartmak için çaba sarf etmiyorlar. Çünkü malum tecavüzcülerle ilgili bir yasa çıkartıyorlar. 18 yaş altı kadınların kız çocuklarının maruz kaldığı tecavüzlerde, tecavüzcüsüyle evlendirme üzerine bir yasa çıkarıyorlar. Bu yasa daha önce kaldırılmıştır Şimdi tekrar gündeme getiriyorlar. 18 yaş altı çocukları rıza var, isteyerek birlikte oldu diyemezsiniz. İsteyerek birlikte olduğu şeyin adına tecavüz diyemezsiniz. Tecavüz olan bir şeyi de onu tecavüz eden biriyle evlendirerek meşrulaştıramazsınız. O yüzden gece karardıktan sonra sokağa çıkıyoruz ki, onlar nasıl gece mecliste bu kararları alıyorsa, bizde gece sokaklara çıkarız. Hiçbir şekilde bedenimize müdahale edilmesine, yasalarla bu müdahalelerin meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------İZMİT

Polis ile kadınlar arasında yaşanan diyaloglar

Polisin müdahalesi

Kadınların gözaltına alınması

Haber: Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

Görüntü dökümü

-------------------------SAMSUN

-Güvenlik Şube Müdürü Turgay Beğen'in grubu uyarması

-Grup üyelerinin Güvenlik Şube Müdürü Turgay Beğen ile tartışmaları

-Polisin müdahalesi

-Gözaltına alınan kadınların polis otobüsüne götürlmesi

-Polis otobüsünün gidişi

(SÜRE: 08.04 Dk) (BOYUT: 258 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

Görüntü dökümü:

-------------------------ESKİŞEHİR

-Kadınların slogan atması,

-Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İl Temsilcisi Büşra Gündoğdu'nun konuşması,

-CHP İl Kadın Koları Başkanı Figen Kahya'nın konuşması,

-Kadınların önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yarmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

Görüntü Dökümü

---------------------------------İZMİR

Gruptan görüntü

Slogan atanlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

Görüntü Dökümü

-------------------------------ANTALYA

Kadınlardan görüntü

Polisten detay

Polisin grupla konuşması

Grubun dağılması

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA-DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------BODRUM

Eylemden görüntü

Figan Erozan'ın açıklamalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha: Yurtta Cinsel İstismar Düzenlemesine Kadınlardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar
    18:27 Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin dikkat çekmemek için uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptıkları tespit edildi ve 142 adet hap ele geçirildi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen o anlar da inceleniyor.

  • Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek
    18:25 Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, seçim öncesi çıkan asılsız haberlere sandıkta cevap verileceğini belirtti. Bekin, medyanın partiye eşit yaklaşmadığını ve bazı kamu kurumlarının tarafsızlığını kaybettiğini ifade etti.

  • Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'
    18:25 Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde, rakibi Altınok'un çocuklarını KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını eleştirdi ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirtti. Yavaş, hükümeti değiştirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

  • Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı
    18:24 Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Antalya'da partisinin mitinginde konuşarak İstanbul adaylarının çekilmesi için 3 şartını tekrarladı.

  • Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı
    18:23 Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı

    Hatay'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anı kameraya yansıdı. Yakalanan göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan 2 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.

  • Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu
    18:22 Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu

    Hatay'da 2 kardeş arasında meydana gelen kavga sonrası yapılan ev aramasında çeşitli tarihi eserler ele geçirildi. Polis ekipleri, evde bulunan heykel, yazılı tarihi eser, sikke ve kurusıkı fişeklerin yanı sıra uyuşturucu ticaretiyle ilgili not defteri ve cep telefonları da ele geçirdi. Şüpheliler adli mercilere teslim edildi.

  • Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada
    18:22 Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir otomobilin, küçük bir çocuğa çarpma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza sonucunda çocuk metrelerce sürüklendi ancak hayati tehlikesi bulunmuyor.


Advertisement