Dhkp- C'li Sanık Mahkeme Heyetini ve Savcıyı Tehdit Etti - Son Dakika
Güncel

Dhkp- C'li Sanık Mahkeme Heyetini ve Savcıyı Tehdit Etti

Dhkp- C\'li Sanık Mahkeme Heyetini ve Savcıyı Tehdit Etti

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 2.5 yıl önce Erzurumlu polis memuru Mücahit Daştan'ı silahlı saldırı sonucu şehit eden DHKP-C'li terörist Nurgül Acar, tutuklu yargılandığı İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde mahkeme heyetini ve savcıyı tehdit etti.

05.06.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 2.5 yıl önce Erzurumlu polis memuru Mücahit Daştan'ı silahlı saldırı sonucu şehit eden DHKP-C'li terörist Nurgül Acar, tutuklu yargılandığı İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde mahkeme heyetini ve savcıyı tehdit etti. Terör örgütü flamasının açılmak istendiği duruşmada Acar, "Bu bayrağı savcılarınız daha çok görecek" dedi.

Gaziosmanpaşa Meydanı'nda 11 Aralık 2012 günü meydana gelen silahlı saldırıda 6 yıllık polis memuru 32 yaşındaki Mücahit Daştan şehit oldu, 3 vatandaş da yaralandı. Saldırı sonrası kaçmaya çalışan DHKP-C'li terörist 31 yaşındaki Nurgül Acar gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Elif Su adında bir kızı olan şehit polis Mücahit Daştan'ın cenazesi memleketi Erzurum'un Tortum ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Eşi şehit düştüğünde 3 aylık hamile olan Aydan Daştan, dünyaya gelen ve şu an 2 yaşında olan oğluna Mücahit Berkay  adını verdi.

14 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Mücahit Daştan'ın şehit edilmesi olayından 3 gün önce de, Bahçelievler Yenibosna 75'nci Yıl Polis Merkezi Amirliğine bombalı ve uzun namlulu saldırı gerçekleştiren DHKP-C'li Nebiha Aracı ile bu saldırıyı gerçekleştiren Nurgül Acar ve 14 kişi hakkında dava açıldı. Nurgül Acar hakkında 'Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs, terör amacıyla kasten adam öldürme, terör amacıyla kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, görevi yaptırmamak için direnme, sahtecilik, 6136 sayılı yasaya muhalefet, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, izinsiz olarak patlayıcı madde imal ve bulundurulması, nitelikli mala zarar verme' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 322 yıl hapis cezası istendi.

DURUŞMADA DHKP-C FLAMASI AÇMAK İSTEDİLER

İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde Savcı Mehmet Kiraz'ın şehit edilmesinden sonra geçen 17 Nisan günü yapılan 4'üncü celsede tutuklu sanıklar Nurgül Acar, Hatice Aşık ve Nebiha Aracı ile avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Nebiha Aracı yazılı savunmasını okuduktan sonra yanında getirdiği terör örgütüne ait flamayı açmak istedi. Jandarmanın müdahale etmesi üzerine yaşananlar duruşma savcısı tarafından tutanak haline getirildi. Savcı, yaşananları tutanağa şöyle geçirdi:

"Terör örgütüne ait olduğu düşünülen kırmızı renkli bir bez parçasını açmak isterken mahkeme salonunda görevli olan jandarma uzman çavuşları ile subaylar müdahale ederek söz konusu bez parçasını aldıkları, sanık Nebiha Aracı tarafından mahkeme salonunda açılmak istenen bez parçasının delil olarak değerlendirilmek üzere jandarma görevlilerinden alınarak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere dosyaya konulması talep olunur."

'BU BAYRAĞI DAHA SAVCILARINIZ ÇOK GÖRECEK'

Sanıkların duruşma salonundan çıkarıldığı anda bu kez Nurgül Acar savcıya, "O bez parçasından korkmanıza gerek yok kapınızı kilitlemek yeterlidir" dedi. Acar, daha sonra mahkeme heyetine ise "Bu bayrağı savcılarınız daha çok görecek" diye konuştu. Mahkeme heyeti tüm yaşananları tutanak altına alırken Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı ve sanıkların tutukluk halinin devamını kararlaştırdı.

AVUKAT İDAM CEZASI İSTEDİ

Şehit Mücahit Daştan'ın ailesinin Erzurum Barosu'na bağlı Avukatı Mustafa Polat, "Belli ki hapis cezası bu tür suçlar için caydırıcı olmamaktadır. Dolayısıyla Anayasal düzeni bozmaya yönelik olarak işlenen suçlarda idam cezasının geri getirilmesi gerekmektedir" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dhkp- C'li Sanık Mahkeme Heyetini ve Savcıyı Tehdit Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement