Dhkp-C Operasyonunda Gözaltına Alınan 24 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Dhkp-C Operasyonunda Gözaltına Alınan 24 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Okmeydanı’nda terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında İngiliz vatandaşı ve ajan olduğu ileri sürülen 1 kişinin de bulunduğu gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi.

04.04.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okmeydanı'nda terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında İngiliz vatandaşı ve ajan olduğu ileri sürülen 1 kişinin de bulunduğu gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Okmeydanı'nda, düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 24 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Gençlik Federasyonu Derneği, İdil Kültür Merkezi ve Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği'nin de aralarında bulunduğu 38 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen ve aralarında 52 yaşındaki İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'nin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. 52 yaşındaki İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'nin ajan olduğu ileri sürülürken zanlının geçmiş dönemlerde de Türkiye'de terör örgütü DHKP-C ilgili birçok kritik dava ve olayda ismi geçtiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgu işlemi için emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından 24 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüpheliler Terörle Mücadele Bürosu savcıları tarafından sorgulanıyor.

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlar kapsamında adreslerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, otomatik av tüfeği, sinyal kesici cihaz, çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dhkp-C Operasyonunda Gözaltına Alınan 24 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement