Diaby'nin Sakatlıklarla Dolu Arsenal Macerası Son Buluyor - Son Dakika
Spor

Diaby'nin Sakatlıklarla Dolu Arsenal Macerası Son Buluyor

Diaby\'nin Sakatlıklarla Dolu Arsenal Macerası Son Buluyor

Arsenal'da Abou Diaby dönemi, büyük bölümü sakatlıklarla boğuşarak geçen dokuz yılın ardından kapanıyor.

06.03.2015 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arsenal, sezon sonu kontratı biten Abou Diaby ile sözleşme uzatmama kararı aldı. Peki bir zamanlar Avrupa'nın en büyük gelecek vaadeden orta saha oyuncularından biri olan Diaby, bu noktaya nasıl geldi?

Patrick Vieira'nın başarılarla dolu sezonların ardından 2005'te Arsenal'dan ayrılmasıyla dolan boşluğu, bir sonraki yıl takıma katılan Abou Diaby'nin doldurması bekleniyordu. Selefi Vieira gibi Fransız olan Diaby, Londra'da geçirdiği süre boyunca sakatlıklardan bir türlü yakasını kurtaramadı ve potansiyelinden uzak kaldı. Öyle ki, dokuz yılda Diaby'nin Arsenal'da sakat geçirdiği gün sayısı tam 1554'tü, yani dört yıldan daha fazla.

Arsenal çatısı altında toplam 42 ayrı sakatlık yaşayan Diaby, dokuz yılda takımın oynadığı 350 lig maçında yalnızca 124 kez sahaya çıkabildi. Bu sayı %35'lik bir orana tekamül ediyor.

Bu sezon yalnızca bir resmi maça çıkabilen 28 yaşındaki Diaby için Arsenal defteri kapanmak üzere. Diaby şanssızlıklardan yakasını kurtarıp kariyerini farklı bir takımda ayağa kaldırabilecek mi, bunu bize zaman gösterecek.

Kaynak: Daily Mail

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Diaby'nin Sakatlıklarla Dolu Arsenal Macerası Son Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement