Dicle'de Beyaz Önlük Giyme Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Dicle'de Beyaz Önlük Giyme Heyecanı

Dicle\'de Beyaz Önlük Giyme Heyecanı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016–2017 eğitim yılına Beyaz Önlük Giyme Töreni ile başladı.

20.09.2016 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016–2017 eğitim yılına Beyaz Önlük Giyme Töreni ile başladı. Törene katılan birinci sınıf öğrencileri aileleri ile beyaz önlük giymenin heyecanını yaşadı. " Türkiye'nin en köklü Üniversitesine geldiniz. Kendinizi evinizdeymiş hissedin" diyerek öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Talip Gül, üniversitenin tüm imkanlarıyla öğrencilerinin yanında olacaklarının mesajını verdi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2016–2017 eğitim yılının başlaması nedeniyle fakültenin birinci sınıfına kayıt yapan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Başhekimlik Konferans Salonunda yapılan törene Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Kemal Kadiroğlu, , Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ufuk Uluçlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysi Akpolat, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, Öğretim üyeleri, öğrenci ve öğrenci aileleri katıldı.

"Şimdiden İyi Hekim Olmayı Hedeflemelisiniz"

Törenin açış konuşmasını yapan, Tıp Fakültesi Dekanı M. Ufuk Aluçlu, öğrencilere hayırlı olsun dileğinde bulunarak, "Şimdiden iyi hekim olmayı hedeflemelisiniz" önerisinde bulundu.

Hastaneden Hastanelere Dönüştü

Daha sonra konuşan Prof. Dr. İsmail Topcu ise Dicle Üniversitesinin kuruluş aşaması hakkında bilgiler verdi. Dicle Üniversitenin ilk fakültesinin Tıp Fakültesi olduğunu belirten Topcu, Üniversitenin ilk etapta 7 fakülte, 12 bin öğrenci ve üniversite alanında 60 bin kişiden oluşan bir uydu kent olarak düşünüldüğünü söyledi.

Tıp Fakültesi Hastanesinin ilk etapta tarihi binalarda hizmet verdiğini, 1982 yılında ise asıl binasına taşındığını ve 600 yataklı olarak hizmete açıldığını belirterek; "Şimdi, Tıp Fakültesi, merkez binasının yanı sıra Kardiyoloji Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Acil ve Travmatoloji Hastanesi ile hastaneden hastanelere dönüştü." dedi.

Türkiye'nin En Köklü Üniversitesi

Daha sonra kürsüye gelen Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında;

"Türkiye'nin en köklü üniversitesine geldiniz, kendinizi evinizdeymiş gibi his edin. Sizler zeki öğrencilersiniz. Ailelerinizin sizlerle gurur duyduğu gibi bizde sizlerle gurur duyuyoruz. Mesleki eğitiminizin kalitesi ve mahir hekimler olarak yetişmeniz için üniversitemizin tüm imkanları sizlerin hizmetindedir. Sizlerin de azim ve gayretleri ile mesleğinizin zorlu basamaklarını hızla tırmanacağınıza eminim. Bu zorlu yolculukta üniversiteniz ve hocalarınız daima sizlerle beraber yürüyecektir. Başarılı olacağınız konusunda inancımız tamdır. Mutlu olduğunuzu görüyorum. İnşallah 6 yıl sonra da okulu bitirdiğimizde böyle mutluluk yaşarsınız. Üniversitemize hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonara Tıp Fakültesine kaydını yapan ilk 10 öğrenciye önlük giydirme törenine geçildi. Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Rukiye Gülsüm Çelik'e beyaz önlük giydirerek başarı dileğinde bulundu. Protokolde yine öğrencilere beyaz önlük giydirdi. Tören sonrasında Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemal Kadiroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı M. Ufuk Aluçlu, Başhekim Gökhan Kırbaş, öğretim üyeleri, öğrenci ve öğrenci velileri başhekimlikte verilen kokteyle katıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dicle'de Beyaz Önlük Giyme Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement