Dicle Dünya Dans Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Dicle Dünya Dans Gününü Kutladı

Dicle Dünya Dans Gününü Kutladı

Dicle Üniversitesi Turizm Animasyon ve Modern Halk Dansları Topluluğu işbirliği ile 29 Nisan "Dünya Dans Günü" olması münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

04.05.2016 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Turizm Animasyon ve Modern Halk Dansları Topluluğu işbirliği ile 29 Nisan "Dünya Dans Günü" olması münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Üniversitemiz kongre merkezinde gerçekleşen etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.

Dans üzerine bir sunum yapan öğretim görevlisi Ender Özbek, "Dansın dili de, rengi de, yaşı da yoktur" diyerek dansın herkese özgü olduğunu ve insanı özgür kıldığını söyledi.

1982 yılında Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, Unesco ve STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından 29 Nisan'ın "Dünya Dans Günü" olarak ilan edildiğini belirten Özbek, dansın çeşitlerinden bilgiler verdi. Dans ve çocuk gelişimi arasındaki bağlantıyı anlatan Özbek, dans etmenin öğrenme ve dikkat becerilerini geliştirdiğini, çocuğun öz güvenini, duygusal gelişimini de desteklediğini söyledi.

Hem sunum yapılan hem de özel bir kolejin minik öğrencilerinin eşlik ettiği figürlerle daha da renklenen gösteride, ana sınıfı öğrencileri sergiledikleri bale, lirik dans, jimnastik, salsa gibi danslarla büyük beğeni topladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dicle Dünya Dans Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement