Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Altındağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Altındağ Açıklaması

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Altındağ Açıklaması

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yatırım teşvik paketine ilişkin, "Bana göre bölgeye yüzyılın en önemli yatırımları geliyor.

07.09.2016 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yatırım teşvik paketine ilişkin, "Bana göre bölgeye yüzyılın en önemli yatırımları geliyor. Huzur olursa milyar dolarların bu bölgeye akmaması için hiçbir neden yok." dedi.

Altındağ, Türk Eximbank'ın ihracatçılara yönelik bir otelde verdiği, "Kredi ve Sigorta Bilgilendirme Semineri"nde yaptığı konuşmada, yatırım teşvik paketi hakkında değerlendirmede bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yatırım teşvik paketinde iğneden ipliğe bütün alanlara değinildiğini ifade eden Altındağ, yatırımcıların bu paketten nasıl iyi faydalanması gerektiği konusunda araştırma yapmasını istedi.

Altındağ, "Bana göre bölgeye yüzyılın en önemli yatırımları geliyor. Huzur olursa milyar dolarların bu bölgeye akmaması için hiçbir neden yok. İş hacmiyle beraber kalifiyeli elemanların sayısı beraberinde artar. Yatırım paketinde bu bölgede özellikle cazibe merkezlerinin kurulması müthiş bir şey. Bu paketten faydalanmamız lazım. Bu konuda yatırımcıların yanında olacağız." diye konuştu.

Türk Eximbank'ın çalışmalarına da değinen Altındağ, bankanın geçen yıl Türk ihracatına önemli oranda destekte bulunduğunu anımsatarak, bu neden Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman'da olması gerektiğini kaydetti.

Bölgede bulunan ihracatçıların ülke dışında yeni pazarlar bulması gerektiğine dikkati çeken Altındağ, "Buradaki yatırımcılarımızın en büyük problemleri yeni pazarlar bulabilmek. Bu yeni pazarları bulabilmek için yeni alternatif yollardır. Bizim bağımlılığımız sadece Kuzey Irak sınırlı olmaması gerekir. Bunun dışında Cezayir'de inşaat sektöründe müthiş bir ilerleme var. Pekala inşaat sektöründe bir hamle yapılabilir. Mısır, Suudi Arabistan ve Kuzey Afrika ülkelerine gidebiliriz." şeklinde konuştu.

Seminer, Türk Eximbank uzmanlarının katılımcıları bilgilendirmesiyle devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Altındağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement