Didim Belediye Meclisi Eylül Ayı İkinci Oturumu - Son Dakika
Yerel

Didim Belediye Meclisi Eylül Ayı İkinci Oturumu

Didim Belediye Meclisi Eylül Ayı İkinci Oturumu

Didim Belediye Meclisinin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.

09.09.2014 09:55  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Belediye Meclisinin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıda Bütçe ve İmar Komisyonuna havale eden maddeler ele alınıp karar bağlandı.

Didim Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya mazeretli Salih Bankoğlu (CHP), Salih Yarmacı (MHP) ve Celalettin Erol (DSP) katılmazken gündeme geçilmeden önce AK Parti grubunun verdiği iki yazılı önerge okundu. AKP grubunun verdiği ilk önergede Didim Belediyesinin mülklerinin kiralanması işlemlerinin açık ihale usulü yapılması, en az 3 yerde ilanla duyurulması ve belediyenin menfaatlerinin korunarak ihalelerin verilmesi gerektiğini bildirilirken diğer önergede ise Belediyeye ait yerlerin kiralama işleminden kiracı listelerinde yerlerin bedellerin altında olduğu ileri sürülerek bu noktada çalışma yapılması ve bilgi verilmesi istendi.

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise AKP grubunun verdiği önergelerin Belediye encümenine ait odluğunu belirterek, meclisine bu önergeler ret yada kabul etme durumu olmadığını söyledi.

"AKP'Lİ SARIBAŞ KİRALAMALARI ELEŞTİRDİ"

Ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Seda Sarıbaş Başkan Atabay'a yönelik "Sizin İhalelerden haberiniz var mı? Sizce uygun mu?" sorularını sorarken Başkan Atabay'da kendisinin haberdar olduğunu söyledi.

AKP'li Sarıbaş Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir parkta belediyeye ait yerin kiralama fiyatları örnek sunarak kiralama ücretlerinin düşüklüğüne tepki gösterirken Belediye Başkan yardımcısı ve Belediye Meclis üyesi Ercan Atasoy kiralanan yerin Didim Belediyespor tarafından kiralandığını ve usulüne uygun kiralamanın yapıldığını söyledi.

Diğer meclis üyeleri de bazı işyeri ve otoparkların kiralama işlemleriyle ilgili halktan tepkiler aldıklarını belirterek Başkan Atabay kiralama işlemlerinin usulüne uygun olduğunu varsa yanlışların savcılığı suç duyurusunda bulunulabileceğini söyledi ve kendilerinin de bunun hesabını verebileceğini ifade etti.

"2015 YILI MAKTU HARÇ VE VERGİLER GÖRÜŞÜLDÜ"

Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 22.08.2014 tarih ve 1542 sayılı "Belediye Gelirleri Kanununun Genel Tebliği Uygulamasındaki Maktu Harç ve Vergilerinin" yazısının görüşüldü. Bütçe komisyonuna sevk edilen maddeyle ilgili olarak Mali İşler Müdürü Kemal Beleci meclise bilgi verdi. Beleci tarafından İlan ve reklam vergisiyle ilgili şu bilgiler verildi; "Dükkan ticari ve sınai müessese ve serbest meslek erbabınca çeşitli yerlere asılan ve takılan her çeşit levha yazı ve resim gibi sabit levhalardan yıllık olarak bulvar ve meydanlarda 100 TL Caddelerde 100 TL sokaklardan 100 TL, motorlu tatil araçların içine veya dışına konulan ilan ve reklamların beher metrekaresinden yıllık olarak toplum taşıma ücretlerinden 40 TL diğerlerinden 100 TL, cadde sokak ve yay kaldırımları üzerinden gerilen binalarında cephe ve yanlarına asılan bez veya sair maddeler vasıtasıyla yapılan geçici mahiyetteki ilan ve reklamların metrekaresinden haftalık olarak bulvar ve meydandan 10 TL, cadde ve sokaklardan 10 TL, ışıklı veya projeksiyonlu ilan ve reklamlardan her metrekare için yıllık olarak led ekranlı ilan ve reklamlardan 140 TL, diğer ışıklı ve projeksiyonlu ilan ve reklamlardan 140 TL, İlan ve reklam amacıyla dağıtılan broşür katalog duvar ve cep takvimleri biblolar veya benzerlerinin her biri için bütün yerlerden 0,25 kurul mahiyeti ne olursa olsun yapıştırılacak afiş ev benzerlerinden metrekaresinden bütün yerlerinden 0,50, Eğlence vergilerinden olarak bar, pavyon gazino gece kulübü diskotek taverna kabare eğlence yerlerinden 50 m2'ye kadar yerlerden 60 TL, 51m2 ila 201 m2 kadar yerlerden, işgal harcı tatil günlerinde her türlü işyeri için yıllık olarak 25 m2'ye 150 TL, 26 m2 ila 100 m2 200 TL, 101 m2 ila 501 m2'ye kadar 800 TL, işyeri açma izni her türlü işyeri beher için m2'ye 25 ilan 501 m2'ye kadar 1 TL" olması yönünden bilgi verdi. Bütçe komisyonun aldığı kararının öneri şeklinde bir karar olduğu ve İçişleri Bakanlığına gönderileceği ve belirlenen fiyatların kabul edilmesi durumunda 2015 yılında uygulamaya konulacağı bildirilirken madde oy birliğiyle kabul edildi.

"İMAR KOMİSYONU GÜNDEMİ"

Gündemin diğer maddesinde ise Efeler Mahallesinde 1894 ada 4 parsel ve civarında düzenlenen semt pazarı plan değişikliği teklifinin görüşüldü. Planın 1/5000 nazım imar planı kapsamında Aydın Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmesine oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise Efeler Mahallesi 2128 imar adası ve civarında yapılan plan değişikliği teklifinin görüşüldü. Planın 1/5000 nazım imar planı kapsamında Aydın Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmesine oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin diğer maddesinde yer alan Çamlık Mahallesi 2361-2362 imar adaları ve civarı için hazırlanan plan değişikliği teklifinin görüşüldü. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin diğer maddesinde ise Manolya Kooperatifinin Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan parsellerine ilişkin daha önce alınan 04.12.2012 tarih 110 sayılı Belediye Meclis Kararı ile belirlenen yapılaşma şeklinin uygulanamayan parseller durumu ele alındı. Konuyla ilgili İmar komisyonun raporu okundu. Rapor doğrultusunda talep oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin diğer maddesinde ise Didim genelinde imar planında konut kullanımına ayrılan parsellerin zemin katında ticari yapı izni verilmesi konusunun görüşüldü. Maddeyle ilgili İmar komisyonunca bilgi verildi. DSP'li meclis üyesi Mustafa Kıray maddeyle ilgili geçmiş yıllardan bir kararın alındığını ve alınan kararın aynı şekilde yine meclise neden geldiğini anlamadığını söylerken ortada bir neden yokken neden bu maddenin meclise ele alındığını sordu. CHP'li Erdal Baylan ise geçmişte alınan kararın aynı şekilde olduğunu söyledi. Tartışmalar arasında madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin bir başka maddesinde ise Çamlık Mahallesi 5646 nolu parselde plan değişikliği teklifi ele alındı. Plan değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise Aydem A.Ş.'nin Çamlık Mahallesi 1277 ada 3 parsel içinde kalan trafo yeri plan değişikliği teklifinin görüşüldü. Madde oy birliğiyle kabul edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Belediye Meclisi Eylül Ayı İkinci Oturumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement