Didim CHP'den Kılıçdaroğlu'na Yönelik Saldırıya Kınama - Son Dakika
Yerel

Didim CHP'den Kılıçdaroğlu'na Yönelik Saldırıya Kınama

Didim CHP\'den Kılıçdaroğlu\'na Yönelik Saldırıya Kınama

CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, “Sayın Genel Başkanımıza uzanan eller kırılacaktır.

26.08.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, "Sayın Genel Başkanımıza uzanan eller kırılacaktır. Uzanmak isteyen eller de kırılacaktır" dedi.

CHP ilçe binası önündeki basın açıklamasına CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP'li belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, "CHP İlçe Örgütü olarak ülkemizde demokrasi tam anlamıyla yerleşene kadar özgürlükler tam anlamıyla yerleşene kadar bir mücadeleye devam edeceğiz. Başta Sayın genel Başkanımız olmak üzere tüm üyelerimizle mücadele devam edecektir. Tek amacımız ülkemizde tam demokrasi tam bağımsız Türkiye'ye oluşturmak ve yaratmaktır. Sayın Genel başkanımızda bu mücadele içerisinde ülkenin her yerine ulaşmaya çalışmaktadır. Artvin'deyken böyle bir saldırı girişiminde bulunuldu. Bizler buradan şunu demek istiyoruz Sayın Genel başkanımız uzanan eller kırılacaktır. Uzanmak isteyen eller de kırılacaktır. Devletimiz bunu yapmaya muktedirdir. Bunu biliyoruz görüyoruz. Bu arada bu saldırı girişimi sırasın bir askerimiz şehit oldu; 2 askerimiz yaralandı. Şehit askerimize rahmet diliyor, yaralılara acil şifalarımızı bildiriyoruz. Bunlar son olsun diyoruz ama olmuyor. Bu mücadeleyi daha yükseltmeliyiz. Ülkemizin içine düştüğü bu durumdan her beraber kurtarmalıyız" dedi.

"CUMHURİYETİN, TAM KALBİNE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise, "Maalesef Türkiye'de oynanmak isteyen oyunun maalesef görülüyor. Sayın Genel Başkanımıza yapılan bu saldırı aslında Laik Cumhuriyetin, Atatürk ilkelerine bağlı olan ve yaşatmaya çalıştığımız bu Cumhuriyetin, tam kalbine yapılmış bir saldırıdır. Ama unutulmasın ki bu saldırı CHP'ye yapıldığı diye başka bir yere yapılmayacak sanılmasın. Siz bugün Cumhuriyeti kuran partinin Genel Başkanına, bir saldırı yapıyorsanız ve memlekette bu ortam varsa hiç kimse kendini güvende hissetmesin. Sayın Genel Başkanımız bu düzeni kurma anlamında 15 Temmuz'daki ne olduğu belli olmayan kalkışmaya karşı ilk anda takındığı tavır ve söylediği sözlerle durulması gereken noktayı tüm ülkeye göstermiştir. Aslında o sorumlulukların milletin o kalkışmaya karşı durmasının ana nedenlerinden biriside odur. Demokrasiye karşı yapılan her türlü darbeye karşı olduğunu söylemek Demokrasiyi ne kadar sindirdiğini göstermektir. Tabii böyle saldırıyı bu ülkede bu Cumhuriyete yönelik saldırıyı herkes kınamalı. Kötü günler geçiyoruz. Bir ülkede ana muhalefet partisi liderine saldırı oluyorsa hepimizin oturup düşünmeliyiz. Bu açıklama CHP ilçe binasında yapılıyor ama aslında herkesin buraya gelmesi gerekirdi. Cumhuriyet ve bu ülke hepimizin. Hepimizin Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Bunu sadece Şehitler Ölmez Vatan bölünmez diyerek olmuyor. Akıllı olmamız lazım. Tek tesellimiz Genel Başkanımıza fiziki saldırı olmaması ama o esnada şehit olan askerimiz Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim CHP'den Kılıçdaroğlu'na Yönelik Saldırıya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement