Didim'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Didim'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması

Didim\'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul etmesinin yıldönümü olan ve 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Didim’de de düzenlenen programlar kutlandı.

24.11.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul etmesinin yıldönümü olan ve 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Didim'de de düzenlenen programlar kutlandı.

Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi'nde yapılan programa Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut gerçekleştirdi. Turgut konuşmasında Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek "Bir günde Öğretmenliğin önemini anlatmamız sağlanmayacaktır. Öğretmenlik mesleği kamuoyu oluşturma açısından çağdaş, karşılıksız sevme, sevgi saygı bir şey istemeden verme, öğrencisini iyi bir yerde gördüğü zaman kıskanmama, geçmişi ve geleceği öğretendir. Öğretmenlik insanlığın en önemli unsurudur. Ben bu günde aramızda olmayan ve şehit olan Öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekli olanlara huzurlu bir yaşam ve mesleklerini icra edenlere de başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Ardından Mesleğe yeni başlayan Öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut nezdinden yemin töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Didim'de emekliye ayrılan öğretmenlere İlçe Kaymakamı İskender Yönden tarafından hizmet şeref belgeleri ile teşekkür plaketi verildi.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler İlçe protokolü tarafından hediyeleri verildi. Törende ayrıca TEOG sınavında dereceye giren Okulların idarecilerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut tarafından teşekkür plaketi verildi. Program Esra Karakaya Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan grubun söylediği parçalarla sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement