Didim'de Belediye Serası Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Didim'de Belediye Serası Törenle Açıldı

Didim Belediyesi tarafından Akköy Kocabahçe mevkiinde kurulan tıbbi aromatik bitkiler ve süs bitkileri fidanlığı törenle açıldı.

21.06.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Belediyesi tarafından Akköy Kocabahçe mevkiinde kurulan tıbbi aromatik bitkiler ve süs bitkileri fidanlığı törenle açıldı.

Açılışa Maliye Eski Bakanı ve CHP İzmir Milletvekili Zekeriye Temizel, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven Belediye Meclis Üyeleri, ve eşi, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Didim CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Belediye birim amirleri, Didim CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay "İlçemiz için önemli olduğuna inandığımız günlerden biri; hayallerimizi tatbikata geçirdik. Zor söz veririz ve verdiğimiz sözü tutarız. İlçemiz için ekeceğimiz dikeceğimiz çiçekleri kendi seramızda yetiştirmek gibi hayalimiz vardı. Bugün ilçede gördüğünüz çiçekler serada yetişti. Kendi yetiştirdiğiniz çiçek sanki daha güzel görünüyor. İçerisinde bulunduğu bu yer 54 dönüm; mülkiyeti belediyeye ait. Civardaki mahallerimizden yani eskiden köy olan Balat ve Akköy'den insanlarımız burada çalışıyor. Kendi vatandaşımıza istihdam da sağlıyoruz. Sezon başında 350 bin çiçek yetiştirdik. Eylül sonunda seramızı büyütüyoruz ve önümüzdeki yaz başında 1 milyon hedefimizi koyduk. Burada sadece çiçek değil tıbbi aromatik bitkilerde yetiştireceğiz. Yetiştirdiğimiz bu bitkilerden ürünler üretip tüm Türkiye'ye satacağız. Sabun, kantoran yağı, kolonya ve parfüm yapacağız. Bunu tüm insanlığın kullanımına sunacağız. Turizmi sadece kum deniz ve güneşten çıkarıp endüstriyel bitkilerle tanıtacağız. Bugün bizlere yalnız bırakmayıp katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"BU TESİSTE ATILAN ADIM GELECEĞE ATILMIŞTIR"

Maliye Eski Bakanı ve CHP İzmir Milletvekili Zekeriye Temizel ise, Didim Belediyesi'nin attığı bu adımın önemli olduğunu ifade edip "Türkiye'nin yurt dışından ithal ederek tıbbi bitki ve aromatikte olarak ne alır? Nane yağı, milyonlarca liralık nane yağı alır. Onun dışında portakal ve nane kabuğu yer alır. Artık bu olayı durdurup gerçek anlamda mikro klimaya sahip yerlerde bunları yetiştirme zamanı geldi geçiyor bile; O nedenle Didim Belediyesinin başlattığı bu girişimi önemli buldum. Bununla sınırlı kalmayacak; başka ülkelere bakın. Fas'a giden her turistin satın aldığı uçucu yağlar orada yapılan harcamanın yüzde 100'ü kadar; bunların doğalı bundandır. Sizler ve ülkemiz insanları içerisindeki kozmetik yağ bulunana yüzlerce dolar verirsiniz. Önemli olan üzerinde oturduğumuzu potansiyelini bilmek; bu noktada Didim Belediyesinin attığı adım çok önemli. Şu anda içerisinde bulunduğunuz tesisin atılan adım geleceğe atılmış adımdır. Bu ilk adımı atana belediye başkanını ve belediye personelini tebrik ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından açılışı kurdelası kesildi. Açılışta vatandaşlara ücretsiz olarak serada üretilen çiçekler dağıtılırken, Başkan Atabay, vatandaşlarla birlikte fidanlığı ve üretici pazarını gezdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Belediye Serası Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement