Denizde Bulunan Birinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Mayın Patlatıldı - Son Dakika
Güncel

Denizde Bulunan Birinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Mayın Patlatıldı

Denizde Bulunan Birinci Dünya Savaşı\'ndan Kalma Mayın Patlatıldı

Aydın'ın Didim İlçesi'nde denizde, Birinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı sanılan 200 kiloluk patlamamış bir mayın bulundu.

25.06.2015 13:42  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim İlçesi'nde denizde, Birinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı sanılan 200 kiloluk patlamamış bir mayın bulundu. Sualtı Savunma (SAS) komandoları tarafından dün denizin içinde patlatılarak imha edilen mayının, bölgeden geçen askeri gemilerden düştüğünün sanıldığı belirtildi.

BÖLGEYE SAS KOMANDOLARI ÇAĞIRILDI

Didim'in dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nda sahilden 30 metre açıkta ve 5 metre derinlikte vatandaşlar tarafından görülen mayın, sahil güvenlik ekiplerine bildirildi. Mayının bulunduğu bölgede inceleme yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bölgeye SAS komandolarını çağırdı. İstanbul'dan gelen Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığına bağlı Sualtı Savunma (SAS) Grup Komutanlığı ekipleri, yaptıkları incelemede askeri gemilerden düşüp, sahile doğru sürüklendiği sanılan mayının, Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma olduğunu tespit etti.

ALTINKUM PLAJINDA 200 KİLOLUK MAYIN PATLATILDI

Dün saat 17.00 sıralarında mayının patlatılması sırasında Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri karada, Sahil Güvenlik ekipleri de denizde güvenlik tedbiri alırken, Altınkum Plajı'nda anonslar yapılarak vatandaşlardan ve yabancı turistlerden denizi boşaltmaları istendi. Daha sonra Sualtı Savunma Grup Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki mayını, sahilden uzaklaştırıp açığa çektikten sonra üzerine patlayıcı yerleştirip uzaktan kumanda ile patlattı. İmha işleminin ardından vatandaşların denize girmelerine izin verildi.

BELEDİYE BAŞKANI İMHA İŞLEMİNİ TAKİP ETTİ

Birinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı sanılan mayının imha çalışmalarını Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay ve Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk da Altınkum Plajı'nda takip etti.

Didim'de 2010 yılının Eylül ayında birinci koy sahilinde, 2012 yılının Mayıs ayında üçüncü koy sahilinde, 2013 yılının Aralık ayında eski Köy Hizmetleri Kampı plajında ve 2014 yılının Şubat ayında Taşburun açıklarında mayın bulunmuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizde Bulunan Birinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Mayın Patlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement