Didim'de Doğa Yürüyüşçüleri Kutsal Yol Güzergahında Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Didim'de Doğa Yürüyüşçüleri Kutsal Yol Güzergahında Yürüdü

Didim\'de Doğa Yürüyüşçüleri Kutsal Yol Güzergahında Yürüdü

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Didim’de bir araya gelen Doğa yürüyüşçüleri 13 km’lik Antik Kutsal yol güzergahında yürüyüş yaptı.

20.04.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Didim'de bir araya gelen Doğa yürüyüşçüleri 13 km'lik Antik Kutsal yol güzergahında yürüyüş yaptı.

Didim'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Doğa yürüyüşü düzenlendi. Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi katkılarıyla aralarında Söke, Kuşadası, Güzelçamlı ve Aydın'dan gelen doğa yürüyüşçüleri Didim Dağcılık ve Doğa sporları rehberliği önderliğinde Akköy'den Didim'deki Apollon Tapınağı arasında bulunan 13km'lik kutsal yol güzergahında doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüş öncesinde yürüyüşe katılacak grup bugün saat 09: 00'da Akköy mahallesinde bir araya geldi. Yürüyüşe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ile Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve çok sayıda doğa yürüyüşçüsü katıldı.

Yürüyüş öncesinde doğa yürüyüşçülere seslenen Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Turizm'de çeşitlilik ve sürdürülebilir turizm açısında bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek Turizmin içinden gelen birisi olarak bu tür turizm faaliyetlerinin ilçenin gelişmesi açısından da önemli olduğunu ifade etti. Bu tür çalışmaların uluslar arası düzeye taşınması gerektiğini de kaydeden Atabay, Belediye olarak Akköy için yapmayı planladıkları projelerde de bunu ortaya çıkaracaklarını söyledi Atabay etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise yürüyüş yapılacak parkurun, geçen yıl Aydın Valisinin katıldığı bir toplantıda çıkarılan ödenek sonrasında ortaya çıkarıldığını ve parkurun Milet Antik kentine kadar olan kısmının da ortay çıkarılması gerektiğini kaydederek bu tür çalışmaların sürdürülmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Doğa yürüyüşüne katılan yaklaşık 400'e yakın doğa sever Akköy'den yürüyüşe başladı.

Yürüyüş Mavişehir'de sona ererken, yürüyüş sonrasında Apollon Tapınağında yürüyüşe katılanlara yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Doğa Yürüyüşçüleri Kutsal Yol Güzergahında Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement