Didim'de Kabotaj Bayramı'nda Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika
Güncel

Didim'de Kabotaj Bayramı'nda Deniz Dibi Temizliği

Didim\'de Kabotaj Bayramı\'nda Deniz Dibi Temizliği

Aydın'ın Didim İlçesi'nde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, çeşitli etkinlik ve yarışmalarla coşkulu bir şekilde kutlandı.

02.07.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim İlçesi'nde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, çeşitli etkinlik ve yarışmalarla coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinlikler kapsamında yapılan deniz dibi temizliğinde denizden akü, üçlü priz ve halı ile birlikte çok sayıda atık malzeme çıkarıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları için Didim Altınkum Plajı'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Didim Kaymakamı İskender Yönden, CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Alper Köseoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, D-Marin Didim Marina Müdürü Ahmet Arıcasoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar kutlamalara katıldı. Okenos Dalış Merkezi eğitmenleri Ahmet Yanık ile Cenk Yağmur Saygılı, Altınkum Plajı'nda 10 dakika içinde iki metre derinlikte yaptıkları deniz dibi temizliğinde akü, üçlü priz, halı ve lastikler gibi çeşitli atıkları sudan çıkardı. Denizden çıkanlar şaşkınlık yarattı.

"İNSANLARIMIZ DENİZİN KIYMETİNİ BİLSİNLER"

Deniz dibi temizliğinden sonra konuşma yapan Kaymakam İskender Yönden, manzaranın çok acı olduğunu söyledi. Kaymakam Yönden, "Ne yazık ki 10 dakika içinde denizin iki metre derinliğinden çok sayıda atık malzeme çıktı. Bu kadar kirletilmiş bir deniz olmamalı. Burası Didim'de dünyaca ünlü Altınkum Plajı. Altın gibi bir yer ama denizi güzel olduğu için insanlar buraya geliyor. Dalgıç arkadaşlarımıza denizin kıymetini bildikleri için çok teşekkür ediyorum. Lütfen insanlarımız da denizin kıymetini bilsinler. Bu gibi atıkları denize atmak yerine çöpe atarlarsa denizimiz de, doğamız da daha temiz olur" dedi.

ŞEHİTLER İÇİN DENİZE ÇELENK BIRAKILDI

Plajdaki etkinliklerin ardından protokol üyeleri, teknelerle denize açıldı. Altınkum Plajı açıklarında, deniz şehitleri anısına suya çelenk bırakıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı deniz polisi ekiplerinin güvenlik önlemleri altında yat ve yelken kulübü öğrencileri de etkinlikler kapsamında optimist yelken gösterileri sundu. Ayrıca yüzme yarışmaları, kano yarışmaları ve suda koşma yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim'de Kabotaj Bayramı'nda Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement