Didim'de Öğretmenler Müdür Atamalarına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Didim'de Öğretmenler Müdür Atamalarına Tepki Gösterdi

Didim\'de Öğretmenler Müdür Atamalarına Tepki Gösterdi

Türk Eğitim Sen Didim Temsilciliği üyesi bir grup öğretmen, MEB’in okul yöneticileri atamalarına tepki göstermek amacıyla bir günlük greve gitti.

24.09.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim Sen Didim Temsilciliği üyesi bir grup öğretmen, MEB'in okul yöneticileri atamalarına tepki göstermek amacıyla bir günlük greve gitti.

Bugün saat 11: 00'de Didim Kent Meydanında yapılan basın açıklamasın Türk Eğitim Sen Didim Temsilcisi Hüseyin Tunç ve sendika üyeleri katılırken, Eğitim Sen üyeleri de basın açıklamasına katılarak destek verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açıklama yapan Türk Eğitim Sen Didim Temsilcisi Hüseyin Tunç, "Bugün, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının tırpanlanmasının, öğretmenlerin itibar kaybetmesine neden olan uygulamaların, akademik zam sözü verilmesine rağmen bu sözünün arkasında durmayanların, çalışanlara enflasyon farkını dahi çok görenlerin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin protesto edildiği gündür. 24 Eylül tarihinde yani bugün tüm Türkiye genelinde sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların da desteğiyle iş bırakıyoruz. Okullarımızda bugün ziller çalmıyor, eğitim çalışanları işbaşı yapmıyor. Bugün yandaş yönetici atamalarına hayır demek için, Sendikamızın nöbet ücretleri ile ilgili 6 saat ek ders talebinin yerine getirilmesi için, Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için İlk defa alamadığımız enflasyon farkı için, Üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için,4/C'lilerin kadroya alınması için, Taşeronlaşmaya karşı durmak için, Akademik zam sözünün yerine getirilmesi için,Özel okulları teşvik edip, imkansızlıklarla cebelleşen devlet okullarına üvey evlat muamelesi yapıldığı için, Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının kaybettiği itibarları için, Daha demokratik üniversite için alanlardayız! Bizim amacımız üzüm yemektir. Hiçbir tavrımızı siyasi mülahazalarla ortaya koymuyoruz. Tek derdimiz eğitim çalışanlarının daha huzurlu ve eğitim hizmetinin verimli olmasıdır. Kim yaparsa yapsın doğruların hep destekçisi olacak; kimden gelirse gelsin yanlışların karşısına kaya gibi dikileceğiz. Sendikamızın bu eylemi bir uyarı niteliğindedir. Bu ülkeyi yönetenler aklını başına almalıdır. Aksi taktirde bu eylemlerimiz bir son olmayacak, sürekli eylemlilik süreci başlatılacaktır. En kısa sürede taleplerimize cevap bekliyoruz, alacağımız cevap eylemlerimizi de şekillendirecektir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Öğretmenler Müdür Atamalarına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement