Didim'de Site Sakinlerinin Kıyı İşgali İsyanı - Son Dakika
Güncel

Didim'de Site Sakinlerinin Kıyı İşgali İsyanı

Didim\'de Site Sakinlerinin Kıyı İşgali İsyanı

Aydın'ın Didim ilçesinde site sakinleri, bu yıl hizmete giren Aurum Moon Resort Otel'in, önündeki plaja şemsiye ve şezlong koyarak işgal ettiğini ileri sürdü.

11.05.2016 20:31  Güncelleme: 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesinde site sakinleri, bu yıl hizmete giren Aurum Moon Resort Otel'in, önündeki plaja şemsiye ve şezlong koyarak işgal ettiğini ileri sürdüler. Otel yöneticileri ise herhangi bir işgalin söz konusu olmadığını koydukları şezlong ve şemsiyelerden site sakinlerinin de yararlanabileceğini kendilerine de ilettiklerini söylediler.

SİTE YÖNETİCİSİ: PLAJA ŞEZLONG KOYARAK KIYI İŞGALİ YAPTILAR

Altınkum Mahallesi Yeşilkent Mevkii'ndeki Gaye-1 Sitesi Yöneticisi Kemal İlhan Özcan, beraberindeki beş site sakiniyle birlikte, açıklama yaparak beş yıldızlı Aurum Moon Resort Otel'in ön kısmındaki plaja şemsiye ve şezlong koyarak kıyı işgali yaptığını öne sürdü.

Didim'de Site Sakinlerinin Kıyı İşgali İsyanı

"BELEDİYE KENDİ ALANINA SAHİP ÇIKMAMAKTADIR"

Özcan, söz konusu otelin mülkiyet sınırının 31 dönüm 500 metrekare olduğunu belirterek, "Otelin Alakart restoranı belediyeye terkedilen parkın içerisinde kalmaktadır. Burası toplamda 105 dönümlük bir yerken, plan tadilatı yapılarak 31 dönüme düşürüldüğünde parkın olduğu alan belediyeye terk edilmişti. Sahildeki amfi tiyatro da bu alan içerisindedir. Fakat belediye, kendi alanına sahip çıkmamaktadır. Bu alanların Mal Müdürlüğü tarafından belediyeye terk edildikten sonra herhangi bir şekilde ticari amaçla kullanılması durumunda mülkiyetin Maliye Hazinesi'ne geri döneceği şartı vardır.

Didim'de Site Sakinlerinin Kıyı İşgali İsyanı

"BAZI YERLERİN YIKIM KARARI VAR"

Biz şikayetlerimizi Belediyeye, Ka ığa, Mal Müdürlüğüne ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yazılı olarak yaptık. Bazı yerlerin yıkım kararı var. İnşaat sırasında mühürlü yerler var. Fakat ona rağmen alakart restoranı ve amfi tiyatronun bulunduğu alan kullanılmaya devam ediyor" dedi.

"KIYI KANUNU UYGULANSIN"

3621 sayılı Kıyı Kanunu'na göre kıyı çizgisi ile kıyı kenar çizgisi arasında kalan alanların devletin hüküm ve tasarrufu altında olduğunu ve özel mülkiyete konu olamayacağına dikkati çeken Özcan, "Mülkiyete dair kazanılmış hak ilkeleri dahi kıyılarda geçerli kabul edilmemektedir. Kıyılar, herhangi bir tahsis işlemine gerek olmaksızın herkesin serbestçe yararlanmasına sunulmuş sahipsiz kamu malıdır. Hiçbir karşılık ödemeksizin herkesin, kıyılardan ortaklaşa yararlanma hakkı vardır. Kıyıların devamı niteliğindeki sahil şeritlerinin kullanımında da kamu yararı gözetilmesi gerekmektedir. Altınkum Mahallesi'nde Yeşilkent ve Gaye 1 siteleri arasındaki eskiden 'Azot Tesisleri' olarak bilinen yeri satın alan Aurum Otel, halka ve belediyeye ait olan kamu alanına, ne olduğu belirsiz betonarme yapılar inşa ederek sahili kapatmaktadır."

OTEL YETKİLİLERİ: ŞEZLONG VE ŞEMSİYELER SİTE SAKİNLERİNİN KULLANIMINA AÇIK

Aurum Moon Resort Otel yetkilileri de gazetecilere sahili gezdirerek, yapılan çalışmaları gösterdi. Otel yetkilileri, plajın, buradaki iskelenden ve kendilerinin koyduğu şezlong ve şemsiyeleri site sakinlerinin kullanımına açık olduğunu, bunu kendilerine de bildirdiklerini de kaydetti.

Didim'de Site Sakinlerinin Kıyı İşgali İsyanı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim'de Site Sakinlerinin Kıyı İşgali İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • LAZO: DİDİM DE BU SORUN COK BUYUK...SADECE OTELLER DEĞİL,,EN UFAK İŞLETME BİLE KAFASINA ESTİ Mİ KIYI İŞGAL EDER...NE SORAN VAR NE DE UYARAN MALESEF.. 0 0 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement