Didim'de Şoförler Eğitime Alınacak - Son Dakika
Yerel

Didim'de Şoförler Eğitime Alınacak

Didim\'de Şoförler Eğitime Alınacak

Didim’de görev yapan dolmuş ve taksi sürücülerine yönelik açılacak ‘Şehir İçi Toplu Ulaşım Sürücülerine Yönelik Geliştirme ve Uyum Eğitimi” konu alan kurslar açılacak.

09.04.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim'de görev yapan dolmuş ve taksi sürücülerine yönelik açılacak 'Şehir İçi Toplu Ulaşım Sürücülerine Yönelik Geliştirme ve Uyum Eğitimi" konu alan kurslar açılacak.

Kurslarla ilgili olarak Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tarık Uygun ile Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner tarafından kurumlar arası protokol imzalandı.

İmzalar aynı anda İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdi. Yapılan bu Protokolle UKAME'nin Şehir içi ulaşımda sürücüler için şart koştuğu sertifika programı kapsamında 50'şer kişilik gruplar halinde ve Birer haftalık eğitimler şeklinde planlandığı öğrenildi.

Toplamda 56 saat sürecek olan eğitim sürecinde ilçemizde çalışan şehir içi toplu ulaşım ve taksi sürücülerine "Sürüş esnasında Gerekli olan uygun ve saygın davranışları gösterme", "Mesleğinin Gerektirdiği Beslenme ve Görgü Kuralları" ve "Güvenli araç kullanma İleri sürüş teknikleri" konularında eğitimler verilecek.

Şoförler Oda başkanlığından alınan son bilgiye göre önümüzdeki günlerden itibaren UKOME'nin aldığı karar gereği bu eğitimden geçmemiş hiçbir personele toplu taşıma izin belgesi ve ruhsatı verilemeyecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Şoförler Eğitime Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement