Didim'de Sürgü'deki Olaylar Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Didim'de Sürgü'deki Olaylar Protesto Edildi

Didim\'de Sürgü\'deki Olaylar Protesto Edildi

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği üyeleri, Sürgü beldesinde yaşanan tartışma ve sonrasındaki olayları protesto etti.

02.08.2012 10:41  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği üyeleri, Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde Ramazan davulcusu ile Alevi kökenli bir aile arasında yaşanan tartışma ve sonrasındaki olayları protesto etti.

Didim İş Bankası önündeki meydana yapılan basın açıklamasına çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerden temsilciler ve dernek üyesi 300'e yakın kişi katıldı. "Malatya Sivas olmayacak" "Faşizme karşı omuz omuzu" sloganlar atılırken taşınan dövizlerle de yaşananlar protesto edildi.

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Cem Evi Üyesi Avukat Zekiye Baran okudu. Baran, bu saldırının sıradan ve bireysel bir saldırı olmadığını söyleyerek, yaşanan olaylarının arkasında kimlerin bulunduğunun tespit edilmesi ve yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirtti. Baran, "Bizler bu coğrafyada yüzyıllardır bira arada yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz. Her dilden her renkten ve her inançtan halklar bu topraklarda yaşasın halkların kardeşliği diyerek sizin zulmünüze karşı birlikte direnerek birlikte yaşamayı savunmaya devam edecektir" dedi.

Basın açıklaması sonrasında konuşan Avrupa Alevi Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak Malatya'da yaşanan olayları eleştirdi. Açıklamanın ardından sloganlar atıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Sürgü'deki Olaylar Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement