Didim'deki 300 Yıllık Tarihi Şapel, İbadete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Didim'deki 300 Yıllık Tarihi Şapel, İbadete Açıldı

Didim\'deki 300 Yıllık Tarihi Şapel, İbadete Açıldı

Aydın'ın Didim ilçesinde dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nın çevresinde bulunan 300 yıllık tarihi şapel, ilçede yaşayan yabancıların kullanımına sunuldu.

04.10.2015 16:14  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesi'nde dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nın çevresinde bulunan 300 yıllık tarihi şapel açıldı. Tarihi şapele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇILIŞI YAPTI

Didim'in ilk yerleşim yeri olan Hisar Mahallesi'nde bulunan tarihi şapel, Anıtlar Kurulu ve Milet Müze Müdürlüğü'nden alınan izinle 3 yıl önce Didim Belediyesi tarafından restore edildi. Restorasyon çalışması sonrası kapalı kalan tarihi şapel, ilçede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların girişimleri üzerine CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın katkılarıyla kullanıma açıldı. İlçede yaşayan çoğunluğu İngilizlerden oluşan yabancı uyrukluların, pazar günleri buraya gelerek ibadetlerini yapıp, kültür-sanat faaliyetlerini gerçekleştirebileceği belirtildi. 8 yıldan bu yana Didim'de kalan İngiliz, 67 yaşındaki Tony Scott, tarihi şapeli kullanmak için yaptıkları girişimlerden olumlu sonuç almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Scott, şöyle dedi:

PAZAR GÜNLERİ İKİ SAAT KULLANILABİLECEK

"İlçede bir kilise yaptırılması için projemiz vardı. Konuyla ilgili Mal Müdürlüğü'ne girişimlerde bulunduk. Ancak araziyi satın almamız halinde bunu yapabileceğimizi belirttiler. Ancak, yeterli çoğunluk ve finansmanı sağlayamadığımız için bunu hayata geçiremedik. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın göreve başlamasıyla beraber belediyeye müracaatta bulunup, geçmiş dönemde kilise olarak kullanılan Hisar Mahallesi'ndeki şapel binasını kullanmayı talep ettik. Didim'de yaşayan çok sayıda yabancı uyruklu kişi olduğunu belirtip, burayı kullanmak istediğimiz anlattık. Görüşmelerimiz sonucu burayı pazar günleri iki saatlik kullanmamıza izin verildi. Bugünden itibaren kullanmaya, burada bir araya gelmeye başladık. Bundan sonraki Pazar günleri için gerekli duyuruları da yapacağız."

"KARŞILIKLI HOŞGÖRÜ İÇİN ADIM ATMIŞ OLDUK"

CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "300 yıl önce kilise olarak inşa edilen ve üç yıl önce Didim Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi şapel binası, belediyemizin kültürel anlamda kullanacağı hizmet yerlerinden bir tanesi. İlçemizde yaşayan Tony Scott ile görüşmemiz sonucunda sadece Pazar günleri için burada toplanıp kaynaşabilmeleri, dua edip ibadetlerini yapabilmeleri için kendilerinin kullanımına sunduk. Böylece karşılıklı hoşgörü noktasında adımlar atmış olduk" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim'deki 300 Yıllık Tarihi Şapel, İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Reyhan: Didim bizim degil ingiliz hollandali dolmus evler arsalar almis altikum olmus miami rio sahillerii ..Memleketimin en guzel yerleri yabancilara satilmis ..Kendimi bir kapali bayan olarak turist zannettim .Ozaman biz niye hala ayasofyayi ibadete acamiyoz ne bekleniyor. 1 2 Yanıtla
  • San Antonio lu : Iktidarda sizin adamlariniz var eskiden yirtiniyordunuz chp zihniyeti ayasofyayi acmiyor diye hadi tayyip efendi acsin kac yildir iktidardalar buna niye laf soyleyen olmuyor 0 1 Yanıtla

Advertisement