Didim ile Leros Adası Arasında İşbirliği Başlayacak - Son Dakika
Yerel

Didim ile Leros Adası Arasında İşbirliği Başlayacak

Didim ile Leros Adası Arasında İşbirliği Başlayacak

Yunanistan’ın Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias ve beraberindeki heyet Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı ziyaret etti.

18.10.2014 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias ve beraberindeki heyet Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ı ziyaret etti. Ziyarette Leros adası ile Didim'in kardeş şehir olması noktasında adımlar atılırken, ikili ilişkilerle ilgili karşılıklı bilgiler verildi.

Yunanistan'ın Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias ve beraberindeki heyet Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ı ziyaret etti. Ziyarette Leros Belediye Başkanı Kolias'ı, Didim Hisar mahallesinde (Eski Yoran köyü) doğan ve mübadele zamanında Yunanistan'a göç eden babası Efimyo Kolias ile amcası Everpis Kolias, ile Yunanistan Sosyal Halk Parti eş başkanı Sami Payzanoğlu katılırken, Leros heyetini Belediye Başkanı Deniz Atabay, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, CHP'li Meclis üyeleri Hatice Gençay, İbrahim Eray ve Sinan Ceyhan ağırladı.

Ziyarette Leros adası Belediyesi ile Didim Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalanması, turizm ilişkilerinin artması noktasında fikir ve görüşler dile getirildi. Ziyarette bulunan Leros adası işadamlarından Teodasis Renzo, kendi yaptıkları katı atık tesisleşme sistemleriyle ilgili Didim Belediyesi yetkililerin bilgi verip, ortak iş yapmaları anlamında bilgiler verdi.

Ziyarette Didim ile Leros Adası arasındaki kardeşliği ve dostluk pekiştirecek fikirler paylaşıldı. Kollias, Didim ile Leros arasındaki kardeşlik projesini başlatmak için Didim'e geldiklerini söyledi. Atabay ise ticari ve kültürel ilişkilerle iki ülke arasındaki birlik ve beraberliği geliştireceklerini ifade etti.

"KARDEŞ BELEDİYE İÇİN İLK ADIM"

Leros ile Didim olmak üzere her iki kenti kalkındırmak için ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydeden Leros Belediye Başkanı Mihalis Kolias, "Benim ailem Didimli. Bende Didim'e ikinci defa geliyorum. Bu defa babam ve amcam ile geldim. Babaannem buradaki evimizi babama göstermiş. O da bu ziyaretimizde bana gösterecek. Bugün iki belediye arasındaki kardeşlik projesinin imzasını atıyoruz. Bu dostluğumuzu halklarımıza da duyurmalıyız" dedi. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ı Leros'a davet eden Mihalis Kolias, Leros adasının güzelliklerini görmesi için Atabay'ı ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

"FERİBOR SEFERLERİ"

Önümüzdeki sene Didim ile Leros arasında feribot seferlerinin başlayacağının müjdesini veren Başkan Atabay, "Gerekli görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki Mayıs ayından itibaren karşılıklı feribot seferlerimiz başlayacak. Leros Belediye Başkanı da aslen Didimli. Babası ile amcası da ziyarete geldiler. Daha evvel yaşamış oldukları toprakları, kendilerine ait olan yerleri görmek istiyorlar. Bu ziyarette birlikte neler yapabilirizi görüşeceğiz. Gerek turizm, gerekse turizmin dışında birlikte çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Başkan Atabay, ziyaret sonunda Yunan heyetine hediyeler takdim etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim ile Leros Adası Arasında İşbirliği Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement