Didim Sahillerinde Şortlu, Havlulu Polisler - Son Dakika
Güncel

Didim Sahillerinde Şortlu, Havlulu Polisler

Didim Sahillerinde Şortlu, Havlulu Polisler

Aydın'ın Didim İlçesi Altınkum Yalı Caddesi'nde bu yaz polisin güvenlik önlemlerini arttıracaklarını belirten Didim Kaymakamı İskender Yönden, yaklaşık 10 sivil polisin tatilci gibi şortu ve havlusuyla sahilde görevlendirileceğini açıkladı.

12.04.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim İlçesi Altınkum Yalı Caddesi'nde bu yaz polisin güvenlik önlemlerini arttıracaklarını belirten Didim Kaymakamı İskender Yönden, yaklaşık 10 sivil polisin tatilci gibi şortu ve havlusuyla sahilde görevlendirileceğini açıkladı.

Didim Kaymakamı İskender Yönden'in gazetecilerle her ay gerçekleştirdiği buluşmaların altıncısında, turizm sezonu hazırlıkları ile polisin yaz sezonunda Altınkum'daki faaliyetleri konuşuldu. Her ay bir gazetenin ev sahipliğinde yapılan buluşmaya, bu ay Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Meandros Restaurant'ta düzenlenen kahvaltıya, Didim Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Çetin Gülseven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk ve Didim'de görevli basın mensupları katıldı.

Didim Kaymakamı İskender Yönden, yaz aylarında havai fişek ve lazer ışığı kullanımı ile ilgili bazı düzenlemelerin yapılacağını söyleyerek " Milas-Bodrum Havalimanı'na çok yakın olan ilçemiz, uçakların manevra sahasında yer alıyor. Uçaklar, bizim üzerimizden kalkıp iniş yapıyor. Bu durumda da havai fişek ve lazer ışıkları, uçaklar için tehlike doğuruyor. Bugüne kadar müdahale edilmemiş. Belli diskolar ve belli düğün salonları, havai fişek atmak istediklerinde önceden Sivil Havacılığa başvuruyor. Sivil Havacılık, uçakların kalkış ve iniş saatlerine göre buna müsaade veriyor. Ancak lazer ışığı kullanımı tamamen yasak. Kaymakamlık olarak bu yaz hem havai fişek hem lazer ışığı hem de işletmelerdeki yüksek ses konusunda işlem yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İlçe girişinde yaptıkları uygulamalarla Didim'de mülteci kaçakçılığının önüne geçtiklerini anlatan Yönden, "Artık ne ilçeye girebiliyorlar ne de otellerde kalabiliyorlar. 24 saat boyunca emniyet ve jandarmanın yol kontrolleri devam ediyor. Göçmen sorunu, ilçede önemli bir problemdi ama artık alana hakimiz" dedi.

Polisin Altınkum Yalı Caddesi'ndeki önlemlerinin artarak devam edeceğini kaydeden Didim Kaymakamı İskender Yönden, "Geçen sene 30'a yakın kamerayla Altınkum'daki emniyet çalışmalarını destekledik. Bu sene de motosikletli ve bisikletli polisler olacak. Ayrıca 10 civarında sivil polisi, şortlu ve havlusuyla sahilde görevlendireceğiz. Tatilci gibi sahillerde bulunacaklar. Sahilde yaşanabilecek kapkaç ve hırsızlık gibi olayları ile şüphelenen kişileri merkeze bildirecekler" dedi.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim Sahillerinde Şortlu, Havlulu Polisler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement