Didim TSO Romanya'dan Gelen Kuş Gözlem Grubunu Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Didim TSO Romanya'dan Gelen Kuş Gözlem Grubunu Ağırladı

Didim TSO Romanya\'dan Gelen Kuş Gözlem Grubunu Ağırladı

Lets Watch the Birds Projesi kapsamında Didim'e gelen Romanyalı grup Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ'ı ziyaret etti.

10.04.2014 19:38  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya'nın Satu Mare şehrinde bulunan Johann Ettinger Lisesinin kuş gözlem gruplarının arasında başlatılan ve AB Comenıus projesi içerisinde kabul edilen "Lets Watch the Birds" projesi kapsamında Didim'e gelen Romanyalı grup Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ'ı ziyaret etti.

Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı İbrahim Gider ile Okul öğretmenlerinden Turgut Ege ve Atilla Aydın'ın eşlik ettiği Romanyalı heyet 10 gündür ilçemizde bulunduklarını ve çeşitli doğal ve tarihi mekanı görme fırsatı bulduklarını belirtti.

Okul adına desteklerinizden dolayı Ticaret odasına teşekkür ederek Proje hakkında bilgiler veren Koordinatör öğretmen Atilla Aydın; Sayıları kırkı bulan öğretmen ve öğrenciden oluşan heyetle Doğanbey, Taşburun, Menderes Deltası, Bafa, Tuzla ve Güllük Sulak Alanında doğal ortamında yaşayan kuşları gözlemlediklerini ve incelemelerde bulunduklarını söyledi. Apollon tapınağı ve Milet Ören Yeri ile birlikte çevrede bulunan antik kentleri de görme imkanı bulan misafirlerin gezilerden oldukça memnun kaldığını belirtti. Dilek Yarımadası milli parkında Projeye dahil olan öğrenci ve öğretmenlerle Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Aydın İl Şube Müdürlüğü ile Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ağırlandıklarını, kuş gözlemi yaparak kuşların doğal yaşam alanları hakkında bilgi sahibi olduklarını belirten Aydın, Önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda da proje kapsamında kendilerinin Romanya ya gideceğini ve geziler ve ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi.

Romanya Johann Ettinger Lisesi adına konuşan Okul Müdürü Mavia Reiz, Türkiye'ye birçok kez geldiğini ve her geldiğinde hızlı bir gelişim gözlemlediklerini bu gelişlerinde de oldukça memnun kaldıklarını söyleyerek kendilerini ağırlayan bütün kurumlara teşekkür etti.

Oda Başkanı Şaban Üstündağ da bu çalışmalarından dolayı heyetin takdiri hak ettiğini belirterek, İlçemizin en önemli güzelliklerinden birini öne çıkardıklarından dolayı kutladı. Proje için destek vermekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Ziyaret sonunda misafir olan öğrenci ve öğretmenlere hazırladıkları hediyeleri takdim eden Başkan Şaban Üstündağ; ziyaretleri için teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim TSO Romanya'dan Gelen Kuş Gözlem Grubunu Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement