Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali - Son Dakika
Yerel

Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali

Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali

Türkiye'de birçok ilin yanı sıra 8 ülkeden halk oyunları ekiplerinin katıldığı Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali başladı.

26.07.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden halk oyunları ekiplerinin katıldığı Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali başladı.

Didim Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (DAHOT) öncülüğünde düzenlenen "Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali"nin açılışı kapsamında, ilçeye gelen yerli ve yabancı ekipler D-Marin Didim Marina'daki anfi tiyatroda gösteri sundu.

Didim Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (DAHOT) Başkanı İlyas Aydur, DAHOT'un halk oyunlarını ve ilçenin tanıtımı için yoğun çalışmalar yürüttüğünü, yurt içi ve yurt dışındaki birçok organizasyonda Didim'i başarıyla temsil ettiğini söyledi.

Uluslararası düzeyde halk oyunları etkinrliğine ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını bilrten Aydur, "Festivalimizin ana fikri, gelecekte uluslararası işbirliği için yeni iletişim biçimleri geliştirmektir. Ayrıca festival ile ilçemizin turizmine katkı sağlarken, farklı kültürlerin mozaiğini yansıtıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin farklı illerindeki halk oyunları ekipleri ile Gürcistan, Yunanistan, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Kırgızistan ve Sırbistan Karadağ'dan ekiplerin katıldığı festival 3 gün sürecek. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement