Didim Yıllardır Küçük İşlerle Boğuşuyor - Son Dakika
Yerel

Didim Yıllardır Küçük İşlerle Boğuşuyor

Didim Yıllardır Küçük İşlerle Boğuşuyor

Aydın’ın Didim ilçesin de faaliyet gösteren yerleşik esnaflar, 2016 yılı turizm sezonundan umduğunu bulamadıklarını iddia etti.

22.08.2016 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesin de faaliyet gösteren yerleşik esnaflar, 2016 yılı turizm sezonundan umduğunu bulamadıklarını iddia etti.

Didim turizm bölgesi olmasına rağmen yerleşik esnafın yabancı turistlerden yaralanamadığını savunan Didimli esnaf Fatih Yılmaz, tur aracılığıyla gelen yabancı turistlerin ilçede belli başlı 5 yıldızlı otellerde konaklandığını ve paket programlı her şey dahil olması nedeniyle turistin otel içinde ihtiyaçların karşılandığı ve yerel esnafın bundan yaralanamadığını belitti.

İlçeye tular ile gelen turist kafilelerin en başta Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Rusya ağırlıklı olmakla beraber ilçeye yerleşmiş İngilizlerin olduğunu ifade eden Yılmaz, Didim bir turizm ilçesi olmasına rağmen turizm mevsimin 4-5 ayla sınırlandırıldığını, bunu 9-10 aya yaymak için önemli projelerin üretilmediği ve yıllardır ilçe küçük işlerle boğuştuğunu söyledi.

Turizm Derneklerin Faaliyetleri Yetersiz

Didim turizm derneklerin tanıtım faaliyetlerin yetersiz olduğunu savunan Yılmaz, derneklerin uluslararası boyuta çalışmaları sürdürürken büyük turizmcilere yönelik ve onarın yönlendirmelerinin etkisinde kalarak faaliyet gösterdiğini yerel turizm ve yerel esnafın yaşadığı güçlükleri ve sorunlarına çözüm arama yönünde ki çalışmaların da yetersiz olduğunu ve esnaf ve sanatkarlar birlikleri ile mevcut odalarla koordinasyonda etkisiz ve yüzeysel kaldıklarını ifade etti.

ADÜ Didim Konseptine Uygun Fakülte Açsın

Didim ilçesin de 30 yıldır baba mesleğini sürdürdüğünü ifade eden esnaf Fatih Yılmaz, ilçede turizm sezonu 1 Mayıs itibari ile açıldığını sezonun 5-6 ayla sınırlı kaldığını, 1 Kasım itibarı ile nihai sonuca varmasıyla yerel esnafın da kepenklerini bir sonraki turizm sezonun açılmasına kadar kapatmak zorunda kaldığını belirtti.

Yetkililerin, yerleşik esnafın faaliyetlerinin yıl boyunca devam ettirmeleri için turizm sezonun uzatılmasına yönelik projelerin üretilmesi istediğini ifade eden Yılmaz, yerel esnafın kepenk kapatmasını önlemeye yönelik Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yönetimi Didim konseptine uygun Fakülte açması, kışın üniversite öğrencilerin ilçede barınması tüm ilçe esnafın arzusu olduğunu sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Yıllardır Küçük İşlerle Boğuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement