Didimli Balıkçılar Lodosun Ardından Tekrar Denize Açıldı - Son Dakika
Yerel

Didimli Balıkçılar Lodosun Ardından Tekrar Denize Açıldı

Didimli Balıkçılar Lodosun Ardından Tekrar Denize Açıldı

Aydın'ın Didim ilçesinde iki gün etkisini sürdüren lodosun ardından balıkçılar denize açılmaya başladı.

10.03.2014 09:49  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesinde iki gün etkisini sürdüren lodosun ardından balıkçılar denize açılmaya başladı.

Didim'de etkisini gösteren lodos, şiddetli fırtına nedeniyle sahilde dev dalgalar oluşurken, balıkçı tekneleri de Altınkum da mevcut mendirekler ile Taşburun'da bulunan balıkçı limanına sığınmıştı.

S.S Akköy Su Ürünleri ve Satış Kooperatifi Başkanı Cengiz Ovalıoğlu, kıyıda etkili olan lodos nedeniyle Taşburun balıkçı limanına sığınan balıkçıların üç gündür havaların iyi gitmesiyle yüzleri gülmeye başladığını söyledi. Didim sahillerinde en güvenli balıkçı sığınağın Taşburun balıkçı limanı olduğunu belirten Ovalıoğlu, kooperatifin 57 üyesinin olduğunu, limanda su, elektrik ve barınma sorunun olduğunu ifade etti.

Didim Taşburun dan çıkartılan balıkların direk kapalı donanımlı kamyonetlerle balık işleme merkezlerine taşındığını belirten Ovalıoğlu, balıkçı limanın da balık işleme, buz üretme, soğuk hava depoları üniteleri ile balıkçı lokantası, kaffe, konaklama, tekne çekim alanı, bakım ve onarım atölyeleri'nde içinde yer aldığı bir yapı kompleksi düşündüklerini ancak, Milli Parklar Müdürlüğü ile sorunları çözemedikleri için kıyıda yer alan makilik alanı Didim Mal Müdürlüğünden bir türlü kiralayamadıklarını belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didimli Balıkçılar Lodosun Ardından Tekrar Denize Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement