Didimliler Barış İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Didimliler Barış İçin Yürüdü

Didimliler Barış İçin Yürüdü

Didim’de, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında bu yıl 19ncusu düzenlenen Didim Barış Şenliği etkinlikleri kapsamında Barış yürüyüşü gerçekleştirildi.

02.09.2014 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim'de, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında bu yıl 19ncusu düzenlenen Didim Barış Şenliği etkinlikleri kapsamında Barış yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sonunda barış meşalesi yakıldı; barışın simgesi beyaz güvercinler uçuruldu.

Didim'de, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında bu yıl 18'ncisi düzenlenen Didim Barış Şenliğinin ikinci gün etkinlikleri kapsamında "Barış yürüyüşü" gerçekleştirildi. 1 Eylül Pazartesi günü saat 18: 00'de Medusa Disco önünde başlayan yürüyüşe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Belediye Başkan yardımcıları Ercan Atasoy ve Salih Bankoğlu, CHP'li meclis üyeleri, Didimliler ile çocuklar katıldı.

Bu yıl ki yürüyüşe katılımın geçen yıllara oranla düşük olduğu görülürken, yürüyüş esnasında Dev Türk bayrağı açıldı, barış anlatan pankartlar taşındı.

Yalı Caddesi güzergahında gerçekleştirilen yürüyüş, Aytepe'de sona erdi. Aytepe sona eren yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Didim'de geleneksel olarak sürdürülen Barış Festivalinin dünyaya örnek olmasını istediklerini ifade ederek Didim'de yaktıkları barış meşalesinin tüm Dünya'da yayılmasını temenni ettiklerini söyledi.

Konuşmanın ardından Başkan Atabay, iki çocukla beraber barışın simgesi beyaz güvercin uçurdu; ardından Barış meşalesini yaktı. Etkinlik kapsamında Denize açılan bir gemiden ise "Dünya çocukları barış istiyor" yazılı pankart açıldı, denize çelenk bırakıldı ve iki çocuk tarafından beyaz güvercin uçuruldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didimliler Barış İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement