Didimliler Stresle Baş Etmenin Yollarını Öğrendi - Son Dakika
Yerel

Didimliler Stresle Baş Etmenin Yollarını Öğrendi

Didimliler Stresle Baş Etmenin Yollarını Öğrendi

Didim Ticaret Odası “Stressiz misiniz?

14.05.2016 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Ticaret Odası "Stressiz misiniz?" konulu stres yönetimi ve öfke kontrolü adı altında bir konferans düzenledi.

Ticaret Odası Kültür Merkezindeki konferansa Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı ve eşi, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ve eşi, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Daire amirleri, Ticaret Odası meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminer öncesinde konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ Didim'de sürdürdükleri seminerlerin ikinci gerçekleştirdiklerini belirterek, katkı sunanlara teşekkür etti.

"STRES GEREKLİ FAKAT RAHAT OLMAK LAZIM"

"Stressiz misiniz?" konulu konferansta konuşan Türk Standartlar Enstitüsü Eğitim Uzmanı Teyfik Bıyıklı Stres'in deprem gibi olduğunu insanı canlı tuttuğunu ifade ederek "Stres aslında biziz; stres beklediğimiz duruma karşı verdiğimi tepki. Bu anlamda ikiye ayrılıyor; duygusal ve fiziksel stres; fiziksel streste düşünmeden gireriz; duygusal da ise beklediğimiz bir duruma karşı oluşur. Streste herkese farklı tepkiler verir" dedi.

Stresin insanlarda depresyon, şizofreni, gereksiz korku ve stresi yönetememe gibi sorunlar oluşturduğuna dikkat çeken Bıyıklı stresten kaçmak isteyen kişilerin kaçma, içe kapanıklılık, alkol ve sigara bağımlılığı ile kötü beslenme gibi huylara yöneldiğini ifade etti.

Stresten uzaklaşması için insanın kendini affetmesinin önemli olduğunu dikkat çeken Bıyıklı "Stres altında başarılı olamayız; stresi azaltırsak başarı ve gelir ve aynı zamanda stres gerekli olanda bir şeydir. Bu noktada zihinsel olarak rahat olmamız ve fiziksel olarak iyi beslenip dinlenme de faydalı olmaktadır." dedi. Konferansın ardından Kaymakam Yönden, konuşmacı Teyfik Bıyıklı'ya teşekkür edip çiçek verdi.

Konferansın ardından Güney Ege Kalkınma Ajansı destekleri ile Didim Ticaret Odasının düzenlediği Müşteri Memnuniyeti eğitimlerine katılan kursiyerleri belgeleri ilçe protokolünce verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didimliler Stresle Baş Etmenin Yollarını Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement