Diego Angelo'dan Milli Takım Açıklaması - Son Dakika
Spor

Diego Angelo'dan Milli Takım Açıklaması

Diego Angelo\'dan Milli Takım Açıklaması

Eskişehirspor'un Brezilyalı defans oyuncusu Diego Angelo, Türk vatandaşı olup Milli Takım'a girme konusunda açıklamada bulundu.

19.11.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin EURO 2016 elemelerine yaptığı kötü başlangıç sonrasında teknik direktör Fatih Terim'in nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuştu. Son olarak Kazakistan maçını 3-1 ile geçen Terim, kadrosu hakkında yaptığı açıklamalarda, devşirme futbolcu konusunu da göndeme getirmişti.

Terim, "Kendisini Türk hisseden herkes Türk'dür. Ama bu konuda şu anda herhangi bir yol almış durumda değiliz. Kurallar ve kaideler bizi biraz zorluyor." ifadelerini kullanmıştı.

KİMLERİ İSTİYOR?

Daha önce çıkan haberlerde Fatih Terim'in milli takıma devşirme oyuncu olarak 4-5 ismi düşündüğü iddia edilmiş ve bu isimlerin Eskişehirsporlu Diego, Kasımpaşalı Ryan Donk, Gaziantepsporlu Chico, Bursasporlu Fernandao olduğu iddia edilmişti.

DIEGO NE DİYOR?

Bir süredir sakatlık problemleri ile uğraşan Eskişehirspor'un yıldız stoperi Diego, milli olma hayalini taşıdığını daha önce sık sık dile getirmişti. Diego Angelo, durumun değişmediğini ve böyle bir imkan sunulmasını halinde seve seve Türkiye formasını giyeceğini ifade etti.

Türkiye'yi ve insanlarını çok sevdiğini söyleyen Diego, "Türk Milli Takımı için oynamak bana gerçekten gurur verir. Ancak tabii, böyle bir durumun olabilmesi için daha ciddi gelişmelerin yaşanması da gerekiyor." ifadelerini kullandı.

BU SEZON SONU İŞLEM TAMAM! EN YAKIN İSİM DIEGO...

Kurallar, yabancı bir ismin Türk pasaportu alıp Türkiye adına oynaması için 5 yılın geçmiş olması gerektiğini söylüyor. Fatih Terim'i aklında olan yabancı isimlerden bu 5 yılı doldurmaya en yakın isim ise Diego Angelo olarak göze çarpıyor. Eskişehirspor'un başarılı sambacısı, bu sezon sonunda Türkiye'deki 5. yılını dolduracak ve Türk Milli Takımı için kapılar da ardına kadar açılmış olacak.

Eskişehirspor yönetimi ise kendilerine bu konu hakkında resmi bir yazının ulaşmadığını ifade etmişti.

GOAL

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Diego Angelo'dan Milli Takım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement