Digor'da 300 Adet Simental Gebe Düve Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Digor'da 300 Adet Simental Gebe Düve Dağıtıldı

Digor\'da 300 Adet Simental Gebe Düve Dağıtıldı

Kars’ın Digor İlçesi S.S Dolaylı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin uygulamakta olduğu ortakların mülkiyetinde ‘300 Başlıklı Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında 300 baş Simental ırkı gebe düve dağıtımı yapıldı.

27.01.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Digor İlçesi S.S Dolaylı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin uygulamakta olduğu ortakların mülkiyetinde '300 Başlıklı Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında 300 baş Simental ırkı gebe düve dağıtımı yapıldı.

Dolaylı köyünde gerçekleştirilen gebe düve dağıtım törenine Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, Digor Kaymakamı Nevzat Karkacı, Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Milletvekili Ahmet Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ile köylüler katıldı.

Burada konuşan Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, "300 Başlıklı Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi çok önemli ve güzel bir projedir. Bu proje ile beraber hayvancılıkta iyi uygulamalara geçilecektir. Burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne düşen denetleme görevi vardır. Dağıtılan hayvanlara iyi bakılmalı ki diğer köylere ve çiftçilere örnek olsun" dedi.

Bu tarz projelerin faaliyete geçirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Ahmet Arslan, "Burada bu projeye olan gönüllüğü görmek beni çok sevindirdi. Projenin Dolaylı İlçesine, projeden yararlanan vatandaşlarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, "Kars tam bir hayvancılık İl'idir.Dolayısıyla hayvancılık noktasında en çok katkı verilmesi gereken yerdir.Hayvan varlığı yüksek olmasına rağmen hayvan kalitesi maalesef düşüktür. Bu kalitenin yükseltilmesi için verimli hayvan ırklarının buraya getirilmesi önemlidir. Bu proje ile hayvan ırkları kaliteli hale gelecek ve çiftçimiz daha fazla kazanacaktır. Dolaylı Köyü çiftçilerimize hayırlı olsun" ifadelerinde bulundu.

Daha sonra söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, özetle şunları söyledi:

"Kars İlimiz, tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı, nüfusumuzun yüzde 70'e yakın bir kısmının geçimini tarım ve hayvancılıktan yaptığı bir İl'dir.Bu çerçevede hayvancılığın geliştirilmesi, hayvansal üretimin artırılması, köy ve kasabalarda yaşayan çiftçilerimizin kooperatif çatısı altında birleşerek güç birliği yapmaları hayvancılık alanındaki gelişmeyi hızlandırmaktadır. Bakanlığımızın hayvancılık ve hayvansal üretime verdiği desteklemeler, İlimizde hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvansal üretimin artırılmasında en büyük etken olmuştur. Bu kapsamda Dolaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 50 ortağından her birine 6 baş süt sığırı olmak üzere toplam 300 baş damızlık hayvan teslim edilmektedir. Dolaylı Köyümüzün kalkınmasına vesile olacak bu projenin çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından damızlık düvelerin dağıtımı yapıldı. Programın ardından misafirlere ikramda bulunulduktan sonra ve dağıtım töreni sona erdi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Digor'da 300 Adet Simental Gebe Düve Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement