Digor'da "Taş Toplama Projesi" - Son Dakika
Yerel

Digor'da "Taş Toplama Projesi"

Digor Kaymakamlığı ve İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından arazilerin taşlardan temizlenmesi, toprak ve su kalitesinin korunmasına yönelik olarak ""Taş Toplama Projesi" başlatıldı.

08.09.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Digor Kaymakamlığı ve İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından arazilerin taşlardan temizlenmesi, toprak ve su kalitesinin korunmasına yönelik olarak ""Taş Toplama Projesi" başlatıldı.

Kaymakam İsa Bolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında eylül ve ekim aylarında 5 bin 400 dekar arazinin temizleneceğini söyledi.

Temizlenecek arazilerin Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) Projesi kapsamı dışında kalan köyleri kapsayacağını belirten Bolat, şöyle konuştu:

"Proje ile arazilerin temizlenmesi, hem verimi arttırma konusunda hem de arazide çalışma şartlarını iyileştirme açısından çiftçiye büyük kolaylık sağlayacak. Bölge insanı, arazi koşulları ve uygun olmayan iklim şartları dolayısıyla büyük sıkıntı yaşıyor. Bu proje, bir nebzede olsa çiftçinin taşlık olan arazisini kullanmasına, kısa süren yaz ayında tarım makinelerini kullanarak kısa zamanda işlerinin bitirilmesine yardımcı olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Digor'da 'Taş Toplama Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement