Digor'un Çocukları İstanbul Yolunda - Son Dakika
Yerel

Digor'un Çocukları İstanbul Yolunda

Digor\'un Çocukları İstanbul Yolunda

Digor’un Hisarönü İlkokulunda okuyan dört öğrenci öğretmenleri Sevtap Yavuz ile birlilikte bugün İstanbul’a gidiyor.

16.05.2014 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Digor'un Hisarönü İlkokulunda okuyan dört öğrenci öğretmenleri Sevtap Yavuz ile birlilikte bugün İstanbul'a gidiyor. Öğrenciler üç gün boyunca SosyalBen Derneği tarafından ağırlanacak.

Digor'un şanslı çocukları İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini görme şansı elde ederken, Bahçeşehir Üniversite'sinin gönüllü öğrencileri ile de eğlenceli vakitler geçirecek.

Sosyal Ben nedir?

SosyalBen, 7-13 yaş çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerini amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi. İhtiyaç sahibi bölgeleri ziyaret edip burada açılan atölyelerde çocuklara eğitimler vermek üzerine yapılan saha çalışmaları projenin temelini oluşturuyor. Bir öğrenci kulübü olarak çalışmalarına başlayan SosyalBen, çalışmalarına "SosyalBen Sosyal Sorumluluk Derneği ve Danışmalığı" olarak devam ediyor. Aynı zamanda Karabük, Trabzon, Edirne, İzmir ve Washington D.C. şubeleriyle farklı kollardan çalışmalarını sürdürüyor.

Projenin diğer sosyal sorumluluk projelerinden farkı, tamamı gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşması ve hiçbir sabit gelirinin olmaması. Sponsorların verdiği destek ile atölye malzemeleri alınıyor, çocuklara program boyunca sağlanacak yiyecek-içecek karşılanıyor, artan miktar da yine çocukların giyecek vb. ihtiyaçlarını karşılamada kullanılıyor.

SosyalBen şimdiye kadar gerçekleştirdiği Saha Çalışmaları, Şubeleşme ve Ortak Proje Çalışmaları, Akran Eğitimleri, BAU-SosyalBen Şemsiye Projesi, 45. Yılda 45 Kütüphane, SosyalBen Tanıtım Filmi, SosyalBen Sosyal Sorumluluk Dergisi ile başarılı ve ünlü işadamları, işkadınları ve oyuncuların desteğini alarak her geçen gün büyümeye devam ediyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Digor'un Çocukları İstanbul Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement