Diji-Dizi – 1: "Dijital Bağımlılıkla Mücadele Ediyoruz" - Son Dakika
Teknoloji

Diji-Dizi – 1: "Dijital Bağımlılıkla Mücadele Ediyoruz"

Diji-Dizi – 1: "Dijital Bağımlılıkla Mücadele Ediyoruz"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenlediği, Kadın ve Adalet Zirvesi'nin bu sene 4'üncü yapıldı.

02.12.2020 09:38  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenlediği, Kadın ve Adalet Zirvesi'nin bu sene 4'üncü yapıldı. Açılış konuşmalarını T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nun yaptığı program, açılışın ardından panellerle devam etti.

"İnsan, İnsanın Gölgesinde Yetişir" başlıklı bir konuşma yapan eski Milli Eğitim Bakanı ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, dijitalleşen Dünya'da insan ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, "Teknolojilerle hayatın pek çok alanında bazı işleri daha kolay, daha hızlı, daha etkin yapabilir hale geldik, geliyoruz. Ama bu insanın insanla olan, başka hiçbir şeyle ikame edilemeyecek, yerine başka hiçbir şey konamayacak o fevkalade hususi münasebeti zedeleyemeyecek. Onun yerini alamayacak" şeklinde konuştu.

Teknoloji bağımlılığının insanlarda oluşturduğu etkiye de dikkat çeken Avcı, şöyle dedi:

BEBEKLERİN BEYİN ZARLARI İNCELİYOR

"Teknolojilerin yaygınlaşmasıyla karşılaştığımız bir bağımlılık türü olan dijital bağımlılık, hepimizi bir şekilde etkisi altına alan bir bağımlılık türü. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda çalışmaları var. TBMM'deki komisyonumuz 6 ay boyunca çalıştı. Üniversitelerden, konuyla ilgili kurumlardan, STK'lardan, ilgili kamu kuruluşlarından uzmanları davet ederek dinledik. Özellikle, 3 yaş altındaki çocuklar için bu ilginin beyin zarında incelmelere yol açtığını gördük."

"Bazı bilgisayar oyunlarının gençleri ne tür tehlikeli maceralara sürüklediğini öğrendik. Sonunda bir eylem planı hazırladık. Ancak yaşanan pandemi süreci, yayınladığımız raporun tam aksini insanlara yaşattı. Konunun ehemmiyetine binaen Meclis'te kalıcı ihtisas komisyonu kuruldu. Komisyonun ismi Dijital Mecralar Komisyonu. Bu, mücadelenin devamlı ve başarılı olması için önemli."

Kaynak: Space Mag Türkiye

Son Dakika Teknoloji Diji-Dizi – 1: 'Dijital Bağımlılıkla Mücadele Ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement