Dika'dan Kızıltepe'deki Meslek Odalarına Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Dika'dan Kızıltepe'deki Meslek Odalarına Ziyaret

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, yerel işbirliği olanaklarını yerinde değerlendirmek üzere Kızıltepe'de bulunan iş dünyası ve meslek odaları temsilcilerini ziyaret etti.

05.08.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, yerel işbirliği olanaklarını yerinde değerlendirmek üzere Kızıltepe'de bulunan iş dünyası ve meslek odaları temsilcilerini ziyaret etti.

DİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, DİKA Genel Sekreteri Altındağ, Mardin Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Şoförler ve Otomobilciler Odasına ziyaret gerçekleştirdi.

Altındağ, yaptığı açıklamada, sanayicilerin kredi koşullarının iyileştirilmesi amacıyla odaların kredi kullanımı sürecine aktif katılımı, yerel ve kurumsal ihtiyaçlara yönelik teknik destek kapsamındaki eğitimler, İran pazarına yönelik açılım sağlayıcı faaliyetleri, yatırımcı eşleştirme çalışmaları, iş geliştirme yada kuluçka merkezlerinin kurulması ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri yaptıklarını ifade etti.

Altındağ, şunları kaydetti:

"Kızıltepe'nin bölgenin kalkınmasında çok önemli bir potansiyel. Bu sebeple bu ciddi potansiyeli harekete geçirmek için Kızıltepe'nin önemli aktörleri desteklenecek. Böylelikle hedeflenen yerel kalkınma, bölgenin kalkınmasına, bölgeler arası gelişmişlik seviyelerini olumlu hale getirmede en önemli hamle olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dika'dan Kızıltepe'deki Meslek Odalarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement