Dika, Gofret Fabrikasına Destek Verdi - Son Dakika
Yerel

Dika, Gofret Fabrikasına Destek Verdi

Siirt’te faaliyet gösteren gofret fabrikası Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) verdiği destekle hem kalitesini hem de üretimini artırdı.

20.09.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te faaliyet gösteren gofret fabrikası Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) verdiği destekle hem kalitesini hem de üretimini artırdı.

DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabib Gülbay ve Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen fabrikayı ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerinden bilgi aldı.

Fabrika sahiplerinden Kemal Amcalar, 35 ile ürün gönderdiklerini ve Irak ile de ihracat bağlantılarının kesinleştiğini söyledi.

Irak'a gönderecekleri ürünün ambalajını bile hazırladıklarını kaydeden Amcalar, şöyle konuştu:

"En yakın zamanda buraya ihracata başlayacağız. Ülke içinde Adana ve Bursa da dahil olmak üzere 35 ile ihracat yapıyoruz. Yeni ürünleri de çeşitlerimizin arasına katmak için de çaba harcıyoruz. Amacımız kalitemizi herkese tattırmak ve bu alanda bütün Türkiye'ye satış yapan bir marka haline gelmektir. Bu amaca ulaşmak için DİKA'nın hibe desteğine başvurduk. Buradan aldığımız hibeye de kendi öz sermayemizi katarak kapasitemizi ve kalitemizi yaklaşık yüzde 50 oranında arttırdık. Aynı zamanda istihdamımız da arttı." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dika, Gofret Fabrikasına Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement