DİKA Saha Çalışması Yapacak - Son Dakika
Yerel

DİKA Saha Çalışması Yapacak

DİKA Saha Çalışması Yapacak

DİKA, Batman ve ajansa bağlı diğer 4 ilde saha analiz çalışması yapacak.

21.10.2016 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİKA etki analizi saha çalışması yapıyor

Kısa adı DİKA olan Dicle Kalkınma Ajansı, özel sektöre yönelik olarak geçmiş dönemlerde düzenlemiş olduğu mali destek programlarının Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak (TRC3 Bölgesi)'ta meydana getirmiş olduğu etkilerin araştırılması amacıyla "Etki Analizi Saha Çalışması" yapıyor.

"2010 Yılı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler" (KOBİ) ile "2011 Yılı Sektörel Gelişme Mali Destek Programlarının" etki analizi saha çalışmalarına Eylül ayında başlanmış olup veri toplama çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda destekten yararlanan ile yararlanmayan işletmeler arasından kontrol grubu oluşturularak sahada yüz yüze görüşmeler yapılıp anket çalışması uygulanmaya başlandı.

Bugüne kadar DİKA'dan hibe desteği alan, projesi feshedilen, yedekte kalan, sözleşme imzalamaktan feragat eden vb. durumdaki yatırımcılar ile geniş kapsamlı bir analiz çalışması yapılıyor.

Toplanan bilgiler doğrultusunda düzenlenecek analiz raporu, verilmiş olan desteklerin etkilerini ortaya koyacağı gibi Ajans'ın ileriki yıllarda uygulayacağı programların iyileştirilmesine yardımcı olacak.

Yürütülen bu çalışmanın sonucunda, yatırımcıların proje sürecine ilişkin karşılaştıkları sorunlara çözüm geliştirilecek ve TRC3 Bölgesi'nin kalkınmasına yönelik uygulanacak politikalara katkı sağlanacak.

Böylece son yıllarda Bölge'yi olumsuz etkileyen gündemdeki güvenlik sorunlarının üretim, istihdam ve ihracat üzerindeki etkilerinin de irdelendiği bu çalışma, yatırımcıların DİKA hakkındaki düşünce ve beklentilerini ortaya koyması açısından önem arz ettiği belirtildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel DİKA Saha Çalışması Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement