Dikili Add'den Dolandırıcılık Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Dikili Add'den Dolandırıcılık Uyarısı

Dikili Add\'den Dolandırıcılık Uyarısı

İzmir'in Dikili İlçesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) adı kullanılarak üyelerden SMS yoluyla aidat yatırmaları istenerek veya kapı kapı dolaşılıp fahiş fiyatlarla ürün satışı yapılarak dolandırıcılık yapıldığı ileri sürüldü.

26.09.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Dikili İlçesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) adı kullanılarak üyelerden SMS yoluyla aidat yatırmaları istenerek veya kapı kapı dolaşılıp fahiş fiyatlarla ürün satışı yapılarak dolandırıcılık yapıldığı ileri sürüldü. ADD Şube Başkanı Nuran Giner, "Hiçbir şekilde SMS yoluyla üyelik aidatı almıyor ve kapı kapı dolaşıp ürün satışı yapmıyoruz" diyerek üyeleri ve Dikililer'i uyardı.

Dikili'de Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine aidatlarını yatırmaları için ADD'nin ismi kullanılarak SMS gönderildi. Durumu fark eden ADD yönetimi, bilgileri dışında gönderilen bu SMS ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sikayetçi oldu. ADD Şube Başkanı Nuran Giner, "Geçtiğimiz günlerde dernek üyelerimize 'Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şubesi üyelik aidatlarınızı cep telefonunuzdan aylık 2 lira ödemek için 'evet yazın, cevaplayın' yazılı mesaj gönderildi. Arkadaşlarımız durumu anında farkedip, böyle bir mesaj gönderip, göndermediğimizi sordular. Böyle bir mesajın tarafımızdan gönderilmediğini belirtip, üyelerimizi uyardık. Polise de bu konuda gerekli müracaatımızı yaptık. Hiçbir zaman mesaj gönderip, üyelerimize 'Aidatlarınızı yatırın' demeyiz. Üyelerimizden dikkatli olmalarını bekliyoruz" dedi.

Polisin konuyla ilgili soruşturma başlattığını da vurgulayan Giner, "Elimizde mesaj merkez numarası mevcut. En kötüsü de mesajın Atatürkçü Düşünce Derneği'nden geldiğinin yazılı olması. Çünkü ADD yazılı olduğu için de üyelerimiz rahatlıkla bankaya gitmektense bu çok daha kolay diye mesaja 'evet' diyebilirlerdi. Bu sebeple hızla emniyete bildirdik. Daha sonra da 'az önce aldığınız mesaj, dolandırıcılık olarak nitelendirilen bir mesajdır' diyerek üyelerimizi uyardık" dedi.

ÜRÜN SATICILARINA DİKKAT

Derneklerinin adını kullanıp, ürün satışı yapıldığını da belirten Giner, "Atatürkçü Düşünce Derneği adına özellikle de şubemizin olmadığı ilçelerin adları kullanılarak, rozet, Atatürk posteri satmak için kapı kapı dolaşıyorlar. Bir fotoğrafı 60 liraya, 100 liraya satıyorlar. Halkımız duyarlı olduğu için Atatürk fotoğrafını görünce bu parayı veriyor. Halbuki Atatürkçü Düşünce Derneği hiçbir şekilde kapı kapı dolaşıp satış yapmıyor. Bu konu da tarafımızca tespit edildi ve emniyete gerekli bilgi verildi" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve İzmir Şubeleri Sorumlusu Ahmet Tutan da bu gibi durumlarla karşılaşılması halinde hemen kendilerine ve polise bilgi verilmesini istedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dikili Add'den Dolandırıcılık Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement