Dikili Belediyesi'nden Köy Enstitüleri Öykü Yarışması - Son Dakika
Güncel

Dikili Belediyesi'nden Köy Enstitüleri Öykü Yarışması

Köy Enstitülüler Dikili'de Buluşacak

11.11.2015 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dikili Belediyesi, 1940-1954 tarihleri arasında eğitim veren Köy Enstitülerinin ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel, eğitsel kalkınmasına sunduğu faydalarına dikkat çekmek için ' Köy Enstitüleri Öykü Yarışması' düzenliyor.

Verdiği çağdaş ve devrimci eğitimle ülkemizin aydınlanmasına büyük katkılar sunan, bünyesinde yetiştirdiği önemli isimlerle son 60 yılda eğitim ve edebiyat dünyasına damga vuran Köy Enstitüleri'nin ülkemizdeki geleneğini yeniden yaşatmak için Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Köy Enstitüleri Konulu Öykü Yarışması düzenleniyor. Belediye yetkilileri başvuru sürecini başlattığı yarışmanın ödül töreninde, Köy Enstitüsü mezunlarını bir araya getirmeyi hedefliyor.

Son Başvuru Tarihi: 1 Mart 2016

Lütfiye Aydın, Ferda İzbudak Akıncı, Bekir Özgen, Eyüp Yengin ve Ahmet Cengiz'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek eserler için, daha önce herhangi bir yerde yayımlanmış olmaması şartı aranırken, son başvuru tarihi 1 Mart 2016 Salı günü olarak belirlendi. Dereceye girenlerin plaketlerinin 17 Nisan 2016 tarihindeki Öykü Festivali'nde verilecek olan Köy Enstitüleri Öykü Yarışması'nda ayrıca birinci olan eserin sahibine 2 bin 500 TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise 1500 TL parasal armağan da verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili Belediyesi'nden Köy Enstitüleri Öykü Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement