Dikili'de 3 Ayrı Lastik Botta 176 Kaçak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Dikili'de 3 Ayrı Lastik Botta 176 Kaçak Yakalandı

Dikili\'de 3 Ayrı Lastik Botta 176 Kaçak Yakalandı

İZMİR'in Dikili İlçesi'nden 3 ayrı lastik bot içinde umut yolculuğuna çıkarak Midilli'ye geçmek isteyen 176 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

23.09.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Dikili İlçesi'nden 3 ayrı lastik bot içinde umut yolculuğuna çıkarak Midilli'ye geçmek isteyen 176 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Bu sabah devriye görevini yürüten Dikili Sahil Güvenlik ekipleri, Bademli Mahallesi'nin 2 mil açıklarında lastik bot içindeki bir grup kaçağı fark etti. Müdahale edilen kaçaklar, Sahil Güvenlik botuna alındı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 55'i Suriyeli, 4'ü Eritreli, 1'i Afganistan uyruklu 60 kaçak, Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Mültecilere yiyecek, içecek ve kıyafet olmak üzere insani yardım yapıldı.

Sahil Güvenlik ekipleri, bir süre sonra bu kez Madra'nın 2 mil açığında, tamamı Suriyeli 50 kaçak yakaladı. Üçüncü bir lastik bot ise Bademli'nin 4.5 mil açığında fark edildi. Üçüncü botta hepsi Afganistan uyruklu 66 kaçağın olduğu anlaşıldı. Yakalanan ikinci ve üçüncü lastik bottaki toplam 116 kaçak da Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Kaçaklar daha sonra emniyete teslim edildi. Kimlik tespiti için Dikili Spor Salonu'na götürülen kaçakların ilk başta, salon kirli olduğu gerekçesiyle içeri girmek istemedikleri ve zor ikna edildikleri öğrenildi. Temizliği yapılan salonda bulunan kaçakların kimlik tespit işlemleri yapıldıktan sonra İzmir Göç İdaresi'ne gönderileceği bildirildi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dikili'de 3 Ayrı Lastik Botta 176 Kaçak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement