Dikili'de Çocuğa Cinsel İstismar Davası - Son Dakika
Yerel

Dikili'de Çocuğa Cinsel İstismar Davası

Dikili'de 15 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan sanığa 36 yıl, diğer iki sanığa 24'er yıl hapis cezası verildi.

10.04.2015 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dikili'de 15 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan sanığa 36 yıl, diğer iki sanığa 24'er yıl hapis cezası verildi.

Dikili'de lise öğrencisi E.A'ya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla öğretmen R.K ile fırıncı esnafı A.K ve istismara yardım ettiği iddiasıyla eşi E.K'nın yargılandığı davanın karar duruşması Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan sadece öğretmen R.K'nın katıldığı duruşmada mahkeme heyeti, cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mağdurun ruh sağlığının bozulması ve bu suçları işlediği sırada öğretmen oluşu gerekçesiyle R.K'yı toplam 36 yıl hapse mahkum etti.

Cinsel istismarla suçlanan diğer sanık A.K, suçu birden fazla kişi ile işlemesi, kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve mağdurun ruh sağlığının bozulması, eşi E.K. ise cinsel istismara yardım etme ve kişiyi hürriyetten yoksun kılma suçlarından 24'er yıl hapisle cezalandırıldı.

Duruşmada bulunan R.K. cezaevine gönderilirken, diğer sanıklar hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Hakan Yıldırım Demir, mahkemenin bu kararı ile adaletin yerini bulduğunu, yaklaşık 3 yıldır zedelenen kamu vicdanının rahat nefes aldığını söyledi.

Demir, "Özellikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan sanık R.K'nın aldığı ceza, umarız kız çocuklarına karşı cinsel istismarda bulunan tüm sanıklar için caydırıcı olacaktır" dedi.

Öte yandan, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla taraflar ve avukatlar dışında kimsenin alınmadığı duruşmayı izlemek isteyen bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle polis arasında tartışma yaşandı. Duruşmaya alınmamalarını protesto eden grup bir süre oturma eylemi yaptı.

Mart 2012'de yaşanan olayda fırıncı esnafı A.K'nın arkadaşının kızı olan 15 yaşındaki E.A'ya eşinin yardımıyla iş yerinde cinsel istismarda bulunduğu, genç kızın olayı anlattığı öğretmeni R.K'nın da ilçedeki bir dernek binasında kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dikili'de Çocuğa Cinsel İstismar Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement