Dikili'de Ekoturizm Atağı - Son Dakika
Güncel

Dikili'de Ekoturizm Atağı

Dikili\'de Ekoturizm Atağı

Dikili Belediyesi, denizi, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri ile Ege'nin incisi olan Dikili ilçesindeki kırsal kesimi kalkındırmak için ekoturizm atağı başlattı.

02.02.2016 17:03  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ön çalışması yapılan proje kapsamında Nebiler Şelalesi, Karagöl Krater Gölü ile Deliktaş Zindancık Bölgeleri'nin de aralarında olduğu birçok bölge son 2 yıldır uluslararası platformda yapılan tanıtımların katkısıyla ekoturizm için değerlendirilecek.

Dikili Yılın 12 Ayında da Turizm Merkezi Olacak

Dikili Belediyesi'nin hayata geçireceği proje ile Dikili, sadece güneşiyle, deniziyle, kumsallarıyla değil muhteşem doğal güzellikleri ve bugüne kadar saklı kalmış tarihi, kültürel değerleriyle de ziyaretçilerini adeta büyüleyecek. Özellikle şehir hayatından bunalan turistleri cezbetmeyi amaçlayan projenin yatırıma dönüşmesiyle, Dikili'nin kırsal kesimleri yılın 12 ayında da önemli bir turizm merkezi haline gelecek. Gelen turistler özellikle Dikili'nin doğal, tarihi, kültürel güzellikleriyle bütünleşecek, inanç turizmi, dağ ve doğa turizmi, jeotermal sağlık turizmi, yayla-krater göl turizmi ve mağara turizmi ile de unutamayacakları anlar yaşayacaklar.

"Yatırımlarımızla Turizmde Gözde Bir Kent Yarattık"

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, son iki yılda gerçekleştirdikleri yatırımlarla Dikili'yi deniz turizminde önemli noktaya taşıdıklarını belirterek, "Göreve gelmemizle birlikte kentte turizme etki edecek pozitif atılımlar gerçekleştirdik. Neredeyse hepsinde başarılı olduğumuz atılımlar sonucu Dikili ilçesi son iki yılda deniz turizminde gözde kentler arasına girmiştir. Biz şimdi hedefimizi büyüterek Dikili'yi sadece deniziyle, kumsallarıyla, güneşiyle değil hem inanç turizmi açısından, hem tarih ve kültür turizmi açısından, hem de doğa turizmi açısından gözde bir kent yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize de ekoturizmle ulaşacağımıza gönülden inanıyorum. Çünkü kentimiz bir bütün olarak çok güçlü turizm potansiyellerine sahip. Belediyemizin tüm birimleri olarak ekoturizm projesini çok önemsiyoruz. Bu projeyi hayata geçirerek kaplıcalarımız, şelalemiz, krater gölümüz, jeotermal kaynaklarımız başta olmak üzere kentimizin tüm doğal güzellikleri ile tarihi, kültürel değerlerini dünyaya kanıksatmak istiyoruz. Kentimizin kültürünü, folklorunu, tarih ve doğasını yaşayarak tanıtacağımız ekoturizm projesinin başarıya ulaşması için tüm Dikili sevdalıların destek vermesini gönülden istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de Ekoturizm Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement