Dikili'de Fidanlar Toprakla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Dikili'de Fidanlar Toprakla Buluştu

Dikili\'de Fidanlar Toprakla Buluştu

Ege'nin incisi Dikili'de düzenlenen "Ağaç Bayramı" ilçede eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerin katılımıyla şölen havasında kutlandı.

27.03.2015 09:51  Güncelleme: 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Mustafa Tosun da etkinliğe katılarak miniklerle kızılçam fidanlarını toprakla buluşturup cansularını verdi.

Dikili Belediyesi, Ali Çetinkaya İlkokulu ve Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ile Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin tamamının katılımı ile Gazipaşa Mahallesi Devlet Hastanesi yolunda yer alan Barış Kent Çamlığı'nda fidan dikme töreni düzenlendi.

Yoğun Katılım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'nden temin edilen bin 200 Kızılçam fidanının dikim törenine, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü İbrahim Gülmez, Ali Çetinkaya İlkokulu Nazım Pınar, Atatürk İlkokulu Müdürü Hasan Yıldız ile Dikili Belediyesi Proje Koordinatörü Aydan Evren, Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Abdullah Özüdoğru, Dikili Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Yusuf Selim Dedeoğlu, Dikili Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Güney Taner Şen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Yasemin Delen ve okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci velilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşta katıldı.

"Dikilen Her Fidanın Geleceğimize Güzellikler Katmasını Diliyoruz"

Öğrencilerle birlikte fidan diken Başkan Mustafa Tosun, "Yeni Bir Dikili Ormanı Oluşuyor, Yeşil Alan Artıyor" sloganıyla bin 200 kızılçam fidanını toprakla buluşturduklarını belirterek, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Maalesef orman yangınları ve betonlaşma başta olmak üzere çeşitli sebeplerle dünyamızdaki yeşil doku her geçen gün biraz daha azalıyor. Yok olan her ağaç canımızdan bir parçanın koparılması gibidir. Bu nedenle biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, çevrenin korunması ve yeşilin yok olmaması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Ekiplerimiz de ilçe genelinde sürdürdüğü ağaçlandırma ve çevre koruma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bugün de bu alanda yeni bir yeşil kuşak ve daha yeşil bir Dikili oluşturmak için bir aradayız. Evet, dostlar çevremiz de, doğamızda, denizimiz de ,yeşilimiz bizim için çok değerli. Bu alan içinde Ziraat Mühendisi arkadaşlarımızla oturup bir çalışma yaptık. Buranın toprağına en uygun ağacın Kızılçam olduğuna karar verildi. Bugün sizlerle beraber, bin 200 Kızılçam fidanının dikimini gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle dikilen her fidanının geleceğimize güzellikler katmasını diliyorum"

Herkesin Dikili Bir Ağacı Oldu

Konuşmaların ardından minik öğrenciler ilk fidanı Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile birlikte diktiler. Okunan şiirler, söylenen şarkılar eşliğinde adeta şölen havasında gerçekleştirilen ve toplam 434 öğrenci ile okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve belediye çalışanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşta katıldığı etkinlikte, herkesin dikili bir ağacı olmuş oldu. Fidanların dikiminin ve cansularının verilmesinin ardından etkinliğe katılan herkese Dikili Belediyesi tarafından soğuk sandviç ve ayran ikramında bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de Fidanlar Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement