Dikili'de Muhteşem Gece - Son Dakika
Güncel

Dikili'de Muhteşem Gece

Dikili Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği konserde sahne alan Serap Yenici, Dikili Atatürk Meydanı'nı dolduran vatandaşları coşturdu.

20.05.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayram Coşkusu Doruğa Çıktı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Dikili Belediyesi tarafından organize edilen ve sunuculuğunu Serpil Taşel, Göksel Tanşu ikilisinin yaptığı gençlik şöleninde sahne alan Serap Yenici, seslendirdiği ezgilerle ve sahne performansıyla bayram coşkusunu doruğa çıkararak konseri izleyen vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı.

Öğrencilerden Anlamlı Gösteri

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, CHP'li belediye meclis üyeleri, CHP Dikili İlçe Gençlik Kolları Başkanı Görkem Şeker ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konserde izleyiciler sanatçı Serap Yenici'nin seslendirdiği şarkılarla, türkülerle coşarak doyasıya eğlendi. Konser öncesi Öğretmen Vuslat Demir gözetiminde Semih Tınay Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği gösteriler alandaki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenip, ayakta alkışlandı. Dikili Bülent Ecevit Kavşağı'ndan başlayan 'Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü'ne katılanların alana ulaşması da renkli görüntülere sahne oldu.

"Ne Mutlu ki Bizlere Mustafa Kemalimiz Var"

Alkışlar ve sevgi gösterileri altında gençlik şöleninin açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Dikili Belediye Mustafa Tosun, tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Başkan Tosun, 19 Mayıs'ın Büyük Zafer'e giden yolda ilk adımın atıldığı anlamlı bir gün olduğunu kaydederek, '19 Mayıs, Türk Ulusu'nu aydınlığa kavuşturan, Cumhuriyet'le buluşturan bir dönüm noktasıdır. 19 Mayıs Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü ve kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. Bu nedenle 19 Mayıslarla ne kadar övünsek azdır. Ve ne mutlu ki bizlere Mustafa Kemalimiz var. Ne mutlu ki Cumhuriyetimiz var. Hepimizin, gençliğin, atasına, cumhuriyete gönülden bağlı olan Türk halkının bayramı kutlu olsun' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Dikililer'e Mesaj Var

Başkan Tosun konuşmasının sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Dikili halkına hitaben yazılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Spor Bayramı mesajını okutturdu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu mesajında, tüm vatandaşlarının bayramını içtenlikle kutlarken, 'Mustafa Kemal, Samsun'a çıkarken dosta düşmana, yedi düvele ve onların içimizdeki uzantılarına gösterdi ki, yaşam tarzına karışmayan, ırk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeden el ele, kol kola, omuz omuza veren, yılgınlığa kapılmayan halk yenilmez. Dün yenilmedi. Bugünde aynı şeyleri savunuyoruz ve yine kazanacağız. Çünkü, 96 yıl önce işgale hayır diyerek ayağa kalkan ve bağımsızlığını kazanarak Cumhuriyeti ilan eden bu halkın çocukları da, torunları da 19 gün sonra Türkiye'yi bugünkü karanlığından kurtaracak, demokrasisini birinci sınıfa yükseltecek, hakkına hukukuna, kardeşliğine, birliğine, dirliğine sahip çıkacak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 97.yılında çok daha büyük bir mutluluk ve coşkuyla kutlayacak. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşımıza giden yolu açan ve o yolda kararlılıkla yürüyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile onun yol arkadaşlarını şükran duygularımla anıyor, umudumuz olan gençlerimizin de bayramını kutluyorum. Bu vesileyle yoğun programım nedeniyle aranızda olamadığım bu önemli etkinliğe nazik davetinden dolayı güzel Dikili'mizin genç ve çalışkan başkanı Mustafa Tosun'a teşekkür ediyor; Dikilili vatandaşlarımıza ve tüm katılımcılara sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum' ifadelerine yer verdi.

'Bayram Coşkusu Görülmeye Değerdi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajının okunmasının ardından genç sanatçı Serap Yenici, muhteşem performansıyla sahnedeki yerini aldı. Yenici'nin sahneye çıkmasıyla birlikte gençlik konserinde eğlence doruğa çıktı. Birbirinden güzel şarkıları, türküleri seslendiren Yenici, gençlik şölenine katılanlara unutulmaz bir 19 Mayıs yaşattı. Dikili Atatürk Meydanı'nı dolduran vatandaşlarda Serap Yenici'ye eşlik ederek bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement