Dikili'de Sevgi Ramazanı - Son Dakika
Güncel

Dikili'de Sevgi Ramazanı

Sevginin Kenti Dikili, on bir ayın sultanı Ramazan ayını coşkuyla karşıladı.

19.06.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dikili Belediyesi, Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı "Sevgi Ramazanı" etkinliklerine bu yılda devam ediyor.

Sevgi Sofraları Kuruldu

Dikili vatandaşlar, Dikili Belediyesi tarafından günlük ve steril ortamda hazırlanan yemekler ile sevginin sofralarında oruçlarını açtı. Dikili Belediyesi'nin ev sahipliğinde verilen iftar yemeğine Dikilililerin ilgisi ve katılımı hayli yoğun oldu. Giysi Pazaryeri alanında kurulan ve Ramazan Ayı boyunca devam edecek olan sevgi iftar sofrasına ev sahibi olarak Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un yanı sıra siyasi partilerin ve derneklerin temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, kurum idarecileri, meslek odalarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Şenlikler Ramazana Neşe Katacak

Dikili Belediyesi tarafından özenle hazırlanan sevgi sofralarında oruçlarını açan Dikilililer, 20 Haziran günü başlayacak ve 15 Temmuz'a kadar sürecek olan Ramazan Şenlikleri'yle eski zamanların tadı damaklarda kalan Ramazan eğlencelerine yeniden kavuşacak. Her gün ayrı bir noktada gerçekleştirilecek ve gezici sanat otobüsü ile ilçenin dört bir yanına yayılacak Ramazan şenliklerinde Dikilililer, Aşık ile Maşuk, Karagöz ve Hacivat, Tuzsuz Deli Bekir, Orta Oyunu ile yarışma, dans ve sihir gösterilerini keyifle izleyecekler.

"Ramazanın Coşku İçinde Yaşanması İçin Çalışıyoruz"

Etkinlikler hakkında bilgi veren Dikili Belediyesi Başkan Vekili Avukat Çiğdem Elibol, "Ramazan ayı paylaşımın, dayanışmanın ve toplumumuzun birlik bütünlük gösterdiği manevi değerlerin yoğun yaşandığı günlerdir. Biz de Dikili Belediyesi olarak ilçemizde Ramazan Ayı'nın anlam ve önemine dair yaşanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin sofralarının kurulmasını ve Ramazanın coşku içerisinde yaşanmasını sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de Sevgi Ramazanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement