Dikili'de Yepyeni Bir Kent Yaratılıyor - Son Dakika
Güncel

Dikili'de Yepyeni Bir Kent Yaratılıyor

Dikili Belediyesi, ilçenin her noktasında yaşayan vatandaşların daha iyi hizmet alması ve daha yaşanabilir bir kentte yaşaması için gece-gündüz demeden çalışıyor

29.04.2015 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorunlar Birer Birer Çözülüyor

CHP'li Mustafa Tosun'un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından yatırım ve hizmetlerini ilçenin her noktasına kaliteli bir şekilde götürmek için seferberlik başlatan Dikili Belediyesi, kentte yılların kanayan yarası olan ve acil çözüm bekleyen sorunlara birer birer el atarak kökten çözüme kavuşturuyor.

Engeller Kalkıyor

Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerde bu kapsamda, İsmetpaşa Mahallesi sınırlarında bulunan sorunlu cadde ve sokaklarda çalışma başlatarak buralardaki kullanım amacını yitirmiş asfalt kaplamaları tamamen sökerek yerlerine estetik ve daha dayanıklı granit zar taşını döşüyor. Ayrıca ekipler aynı bölgede sıkça bulunan yokuş alanlarda da düzenleme yaparak rampa eğimlerini başta engelli vatandaşlar olmak üzere yaşlılar, çocuklar, hamile ve çocuklu kadınların gündelik hayatlarını kolaylaştıracak seviyeye getiriyor. Yağmur kanalları da yağacak şiddetli yağmurlar sonrası oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçecek şekilde düzenleniyor.

"Çalışmalarda Doğru Yoldayız"

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kentte herkesi kucaklayan bir hizmet anlayışıyla, sevgiyle, hoşgörüyle çalıştıklarını belirterek, 'Göreve geldiğimiz günden bu yana hava koşulları elverdiğince ilçemizde gerek merkez mahallelerde gerekse kırsal mahallelerde önemli yatırımlara imza attık. Özellikle köyken mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerimizde eksiklerin tamamlanması büyük çaba sarf ediyoruz. Bu hedefte, üreticilerimizin tarlasına, bağına bahçesine kolayca ulaşacağı yolları açtık. İlçemiz sınırlarında Fen İşleri Müdürlüğümüzce bir yılda 18 km üretim yolu yapıldı. Ayrıca muhtelif yerlere 42 bin metre kare parke taşı, 17 bin metre kare granit zar taşı, 18 bin metre kare kaldırım taşı döşemesi yapıldı. Ekiplerimiz şuanda İsmetpaşa Mahallesi sınırlarında bulunan sorunlu cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdürerek buradaki sorunları ortadan kaldırıyor. Zaten hedefimiz de sorunları kökünden çözmektir. İlçe halkımızla el ele vererek daha güzel, daha yaşanabilir bir ilçe hedefimize ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz. Çünkü biz doğru yoldayız ve yapılan çalışmalardan halkımız da oldukça memnun' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de Yepyeni Bir Kent Yaratılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement