Dikili Kurtuluş Yıl Dönümüne Hazır - Son Dakika
Güncel

Dikili Kurtuluş Yıl Dönümüne Hazır

Dikili Kurtuluş Yıl Dönümüne Hazır

Dikili ilçesi özgürlüğünün ve kurtuluşunun 92. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

12.09.2014 08:48  Güncelleme: 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Anıtına Çelenk Sunulacak

Dikili'nin kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerin programı belli oldu. Kurtuluş töreni 14 Eylül Pazar günü sabah 10.30'da Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürecek.

Kutlamalar Gece Geç Saatlere Kadar Sürecek

Kutlamalarının en renkli ve coşkulu anları aksam saatlerinde başlayıp gecenin geç saatlerine kadar sürecek. İlçede gerçekleştirilen tüm etkinliklerde özdeşleşen kortej yürüyüşü İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saat 18.45'de Bülent Ecevit Meydanı ile Atatürk Meydanı arasında gerçekleştirilecek. Kortejin alana varmasının ardından Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun halka hitaben bir konuşma yapacak.

Özgürlüğün ve Kurtuluşun Ezgileri Söylenecek

Protokol konuşmalarının ardından bu yıl Bulgaristan'da düzenlenen 2014 Dünya Folklor Şampiyonası'nda 'Dünya Şampiyonu' olan Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu farklı türlerdeki dans ve müziklerden harmanladığı, zengin kültür mozaiği oluşturan gösterilerini sergileyecek. Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu gösterilerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi üyeleri arasından kurulan Pop ve Türk Halk Müziği grupları sahneye çıkarak konser verecek. Saat 21:45'de ise kurtuluşun ve özgürlüğün coşkusu ünlü sanatçı Yolcu Bilginç'in seslendireceği türkülerle doruğa çıkacak. Usta sanatçı Bilginç sazıyla, sözüyle ve seslendireceği Ege Türküleriyle vatandaşlara müzik ziyafeti çektirecek.

'Tüm Halkımızı Davet Ediyoruz'

Dikili'de özgürlüğün ve kurtuluşun 92. yıl dönümünü ilk günkü gibi onurla ve gururla kutlayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "9 Eylül'de İzmirimiz'in merkezinin kurtulmasıyla yazılmaya başlayan ve 14 Eylül de ilçemizin kurtuluşuyla devam eden şanlı destanın 92. yılını sevgi ve sadakat duygularımızla kutlayacağız. Bu anlamlı bugünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımızı dosta düşmana tekrar gösterecek, Atamızı, ülkemizin ve ilçemizin kurtuluşunda büyük mücadeleler veren kahramanlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, şükranla anacağız. Bu vesileyle özgürlük ve sevgi dolu bu etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyoruz' dedi.

Kocaoğlu'na, Genç'e, Akpınar'a Teşekkür

Başkan Tosun konuşmasını, bu yılki etkinliklerin gerçekleşmesinde önemli katkılar sunan ve dost elini uzatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'e ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a, Dikili halkı adına teşekkür ederek tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili Kurtuluş Yıl Dönümüne Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement