Dikimevi'ndeki Trafik Kazası - Son Dakika
Politika

Dikimevi'ndeki Trafik Kazası

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Dikimevi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili "Ankara'nın beceriksiz ve basiretsiz Büyükşehir Belediye Başkanı her işte olduğu gibi yine Ankara'nın ulaşım sorununda da Ankaralıları mağdur eden ve dünkü kaza ile de herkesin yüreğini dağlayan bir sonuca ulaşılmasının baş sorumlusudur" dedi.

02.10.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Dikimevi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili "Ankara'nın beceriksiz ve basiretsiz Büyükşehir Belediye Başkanı her işte olduğu gibi yine Ankara'nın ulaşım sorununda da Ankaralıları mağdur eden ve dünkü kaza ile de herkesin yüreğini dağlayan bir sonuca ulaşılmasının baş sorumlusudur" dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Dikimevi'nde meydana gelen trafik kazasına değindi.

Belediye otobüsünün neden olduğu kazanın Ankara'nın nasıl yönetilemediğini ortaya koyduğunu savunan Gök, şöyle devam etti:

"Ankara'nın beceriksiz ve basiretsiz Büyükşehir Belediye Başkanı her işte olduğu gibi yine Ankara'nın ulaşım sorununda da Ankaralıları mağdur eden ve dünkü kaza ile de herkesin yüreğini dağlayan bir sonuca ulaşılmasının baş sorumlusudur. Dünkü kaza, göz göre göre, 'ben geliyorum' diyen kazalardan biridir.

Ankara EGO otobüsleri 2015 Ocak ayına kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BUGSAŞ isimli şirketinden tedarik edilmekteyken, bu tarihten sonra yine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BELKA isimli şirketinden tedarik edilmeye başlanmıştır. Bu sistemde Ankara Büyükşehir Belediyesi yarışmacı ve donanımlı, ehil kişilerden oluşan şoförler ve kadrolar alma yerine kendi şirketlerine ihaleyi vererek, bu şirketlerinde başka taşeron firmalardan ihalesiz eleman almanın yolunu açmıştır."

Bu yöntem ile belediyenin sendikalaşmanın önüne geçtiğini ve kurulan yandaş şirketler üzerinden şoför alımı yaptığını ileri süren Gök, eğitim ve liyakatin dikkate alınmadığını savundu.

Dikimevi'nde yaşanan kazanın ilk olmadığını daha önce de farklı ilçelerde benzer kazaların yaşandığını anlatan Gök, bu kazaların hemen ardından görev yapan şoförlerin işe alınış biçimleri, bu görevlere uygun olup olmadıkları, hizmet içi eğitimlerinin durumuna ilişkin soruları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne önerge ile sorduklarını, ancak yanıt alamadıklarını anlattı.

-"Yine yandaşlarınla işi kotarmaya çalışıyorsun"

EGO bünyesinde çalışan uzmanlaşmış kişilerin ise siyasi görüşleri nedeniyle alanlarının dışında farklı yerlerde ve farklı işlerde görevlendirildiğini öne süren Gök, usulsuz görevlendirmelerin otobüslerin denetimleri konusunda da sorunlara yol açtığını söyledi.

Gök, şunları kaydetti:

"Ey Melih Gökçek; dün hemşehrin olan 12 yurttaş hayatını kaybetti, 13'ü yaralandı. Saatlerce ortalıkta gözükmedin. Kazaya karışan araç senin emrinde çalışan bir araç. Ankaralıların bu mağduriyeti, can pazarı yaşanmışken saatlerce ortaya çıkmamanın sebebi sana sormuş olduğumuz sorulara veremediğin cevaplar mıdır? Her şeyde olduğu gibi yine yandaşlarınla işi kotarmaya çalışıyorsun ve işin özünü boşaltarak Ankaralılara güya kendini anlatmaya çalışıyorsun."

-"Böyle bir kazanın olmasının akla ve mantığa uyacak hiçbir tarifi yoktur"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin denetimine ilişkin 2013 Sayıştay raporundan da bölümler okuyan Gök, raporda Büyükşehir Belediyesi'nin, alt taşerondan şoför olarak işe aldığı pek çok kişinin bu görevi yapmadığının, ancak sigorta işlemlerinin şoför olarak gerçekleştirildiğinin ifade edildiğini öne sürdü.

Gök, şöyle konuştu:

"Bu nasıl bir aymazlık, nasıl bir kepazeliktir. Siz bir yandan şoför alım ihalesi diye çıkıyorsunuz ama yüklenici firmanın bildirdiği isimler şoför değil. Melih Gökçek bunun cevabını senden istiyorum. Bunun cevabını tüm kamuoyu istiyor. Böyle kaç kişi belediyede görev yapıyor, Ankaralıların can ve mal güvenliği onlara emanet ediliyor. Dün saatlerce ortaya çıkmayan Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin zihniyeti göz göre göre ölümlere ve yaralanmalara neden olmuştur. Kaza yapılma riskinin sıfır olduğu bir alanda yapılan bu kaza, başka kazalara da maalesef davetiye çıkarır niteliktedir."

Gök, bir soru yanıtlarken de "Böyle bir yerde böyle bir kazanın olmasının akla ve mantığa uyacak hiçbir tarifi yoktur. Dünyanın en geri ülkelerinde dahi yaşanması mümkün olmayan bir kazadır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dikimevi'ndeki Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement