Dikiş Makinesinden Otomobile Uzanan Yol - Son Dakika
Yerel

Dikiş Makinesinden Otomobile Uzanan Yol

Dikiş Makinesinden Otomobile Uzanan Yol

Erzurum’da Opel’in Mokka model otomobilin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

22.02.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Opel'in Mokka model otomobilin tanıtım toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Adam Opel'in dikiş makinesinden başlayıp bisiklet ve ardından da otomobil sektörüne uzanan başarı öyküsü katılımcıları şaşırttı.

Opel'in ürettiği yeni Mokka model otomobilin tanıtım toplantısı Erzurum Palandöken'de yapıldı. Palandöken'de bulunan Xanadu Snow White otelinde düzenlenen toplantıya, ünlü model Özge Ulusoy, haber spikerleri Simge Fıstıkoğlu, Özge Uzun, Beşiktaş'ın eski futbolcularından Pascal Nouma ve gazeteciler katıldı.

Sunum eşliğinde Mokka model otomobilin tanıtımı Opel ekipleri tarafından yapılarak bilgiler aktarıldı.

"ADAM OPEL, DİKİŞ MAKENİSEYLE BAŞLADIĞI YOLDA ALMAN OTOMOTİV EFSANELERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ"

Tanıtım toplantısında önce dikiş makinesi, sonra bisiklet ve ardından da otomobil üreterek Alman otomotiv efsanelerinden biri haline gelen Adam Opel'in başarı öyküsüne değinildi.

Sunum eşliğinde yapılan anlatımda Adam Opel'in başarı öyküsü şöyle;

"Adam Opel; Aslında tam bir 19. yüzyıl insanıdır. 1837 ile 1895 yılları arasında yaşadı. Almanya'da doğdu ve 20 yaşına kadar babasıyla birlikte bu ülkede yaşadı. Babasından ayrıldıktan sonra Belçika'ya gitti ve Brüksel'de çilingir çırağı olarak çalıştı. 1858 yılı ortalarında Paris'e gitti. Paris'te, bir çilingir olarak ilgisini çeken makinelerin, o döneme göre oldukça komplike olanlarından dikiş makineleriyle ilgilenmeye başladı. Bir yıl sonra bir dikiş makinesi ustası olarak çalışıyordu. Kardeşi George da aynı işi yapmak üzere Paris'e geldi. Adam, memlekete dönüp, amcasının kullanılmayan inek ahırında dikiş makinesi üretimi işine girdi. Kısa süre sonra, 1863'te, Paris'te ustalaşan kardeşi de yardıma geldi. Dört yıl sonra fabrikayı genişletme kararı almışlardı. 1880 yılından sonra dikiş makinesi işi büyük bir patlama yaşamaya başladı. 1889'da 500 bin makine üretimine ulaşmışlardı. Bu arada 1880'lerin ortasında bisiklet üretimine girdiler. Adam Opel, bisiklet üretimini görse de kurduğu şirketin otomobil ürettiğini hiç görmedi. Muhtemelen, Opel'in bir otomobil devi olacağını hayal bile etmedi. Şirket yüzyıl başında otomobil işine girdi. Bisiklet üretimini tamamen bırakması ise 1931 yılını bulacaktı. Adam Opel, aslında toprağa bir tohum bırakmıştı. Tohumun büyüyüp serpilmesini sağlayanlar, ikinci karısı Sophie ve çocuklarıyla torunları olacaktı. Adam'ın soyadı Opel, Alman otomotiv efsanelerinden biri haline geldi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dikiş Makinesinden Otomobile Uzanan Yol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement