Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü - Son Dakika
Kültür Sanat

Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü

Ödüle, Dostoyevski'den çevirdiği "Kumarbaz" adlı yapıtı dolayısıyla çevirmen Koray Karasulu'ya verilecek.

25.09.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk dil bilimci Ömer Asım Aksoy'un düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak için verilen "Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü" bu yıl çevirmen Koray Karasulu'ya verilecek.

İş Kültür'den yapılan açıklamaya göre, Dil Derneği tarafından Aksoy ailesinin katkılarıyla 1993'te hayatını kaybeden Ömer Asım Aksoy'un anısına verilen ödülün sahibi belirlendi.

Prof. Dr. Necdet Adabağ, Prof. Dr. Rahmi Er, Prof. Dr. Nedim Kula, Prof. Dr. Nevin Özkan ve Sevgi Özel'den oluşan Seçici Kurul, ödülün oybirliğiyle Koray Karasulu'ya verilmesini kararlaştırdı.

Karasulu'ya ödülün, Dostoyevski'den çevirdiği ve İş Bankası Kültür Yayınları Hasan Ali Yücel Klasikleri dizisinden çıkan "Kumarbaz" adlı yapıtı dolayısıyla verildiği belirtildi.

Çevirmen Koray Karasulu ödülünü yarın Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte alacak.

Karasulu kimdir?

İstanbul'da 1975'te doğan Koray Karasulu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Ataol Behramoğlu'nun öğrencisi çevirmen Karasulu, Behramoğlu'nun yönlendirmesiyle yazınsal çeviriler ve tiyatro çevirileri yaptı.

Halen İş Bankası Kültür Yayınları'nda editör olarak çalışan Karasulu, Rus edebiyatının kilometre taşları olan Puşkin, Dostoyevski, Tolstoy, Gogol ve Gorki gibi yazarların önemli yapıtları ile çağdaş Rus yazarlarından çeviriler gerçekleştirdi. Karasulu'nun Gogol'den yaptığı "Evlenme ve Müfettiş" çevirileri Devlet Tiyatroları tarafından sahnelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement