Dilay- Cem Kerman Oryantiring Yarışması Başladı - Son Dakika
Güncel

Dilay- Cem Kerman Oryantiring Yarışması Başladı

Dilay- Cem Kerman Oryantiring Yarışması Başladı

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Burdur Oryantiring İl Temsilciliği'nce düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1'inci Kademe Dilay- Cem Kerman Yarışları, Burdur'un Bucak İlçesi'nde başladı.

29.11.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Burdur Oryantiring İl Temsilciliği'nce düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1'inci Kademe Dilay- Cem Kerman Yarışları, Burdur'un Bucak İlçesi'nde başladı.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 1200 sporcunun katıldığı yarışma, Sazak Mevkii'nde birinci etapla başladı. Yarışmanın başlangıç ve açılışına Bucak Kaymakamı Mehmet Akçay, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Salih Soydemir, Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Mutlu, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Metin Değirmenci'nin yanı sıra, yarışmacı ve davetliler katıldı. Kaymakam Akçay, böyle bir organizasyonun Bucak'ta yapılmasından mutluluk ve gurur duyduklarını belirtirken, "Bu organizasyonun en sevindirici yönü, Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun buraya tam kadroyla gelmesi ve 1200 yarışmacının katılması" dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, bu tür etkinliklerin yeni sporcuların ortaya çıkması açısından önemli olduğunu vurgularken gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtarılması için bu tür alanlara yönlendirilebileceğine dikkati çekti.

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise yarışmaya Dilay- Cem Kerman adının verilme nedenini açıkladı. Polis memuru olan Dilay- Cem Kerman çiftinin 2012 yılında Tunceli'de halı sahadayken saldırı sonucu öldürüldüğünü hatırlatan Süleyman Mutlu, şöyle dedi:

"Dilay ve Cem, ikisi de bir oryantiring yarışmasında tanışmış, daha sonra da evlenmişti. Biz oryantiring yarışmasına talip olduğumuz zaman Türkiye Oryantiring Federasyonu, yarışma için şehit 2 polisimizin adının verilmesini önerdi. Biz de öneriyi olumlu bulduk."

Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Metin Değirmenci de Bucak'ın Türkiye'nin sayılı yarışma bölgelerinden biri olduğunu anlattı. Bucak'ın kültür ve coğrafyasının tanıtılması için yarışmanın burada düzenlendiğini vurgulayan Metin Değirmenci, Sazak bölgesindeki oryantiring yarışma alanının uluslararası yarışmalara uygun olduğunu da kaydetti. Yarışma, yarın yapılacak ikinci etapla tamamlanacak. - Bucakburdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dilay- Cem Kerman Oryantiring Yarışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement