Dilbilimci Necmiye Alpay'ın Yargılanmasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Dilbilimci Necmiye Alpay'ın Yargılanmasına Devam Edildi

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesinde 1 günlük genel yayın yönetmenliği yaptığında yayınlanan haberler nedeniyle yargılanan Dilbilimci Necmiye Alpay hakkındaki davanın aynı suçtan yargılandığı İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyayla birleştirilmesi için mahkemeye görüş sorulmasına...

09.03.2017 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesinde 1 günlük genel yayın yönetmenliği yaptığında yayınlanan haberler nedeniyle yargılanan Dilbilimci Necmiye Alpay hakkındaki davanın aynı suçtan yargılandığı İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyayla birleştirilmesi için mahkemeye görüş sorulmasına karar verildi.

Dilbilimci Necmiye Alpay'ın, hakimlik kararıyla kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nde 1 günlük genel yayın yönetmenliği yaptığı gün yayınlanan haberler nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanmasına devam edildi. İstanbul 22'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Necmiye Alpay ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, celse arasında Alpay'ın avukatlarının dosyanın İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki Özgür Gündem davası ile birleştirilmesini talep eden bir dilekçe sunduklarını açıkladı. Duruşmada söz alan Alpay da avukatlarının bu talebine katıldığını söyledi.

Mahkeme heyeti, Necmiye Alpay'ın, İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Terör örgütüne üye olma", "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Terör örgütü propagandası yapma" suçlarından yargılandığını hatırlatarak, Alpay'ın her iki dosyada da "Terör örgütü propagandası yapma" suçundan yargılandığını ve suç tarihlerinin çok yakın olduğunu belirtti. Mahkeme, her iki dosya arasında fiili, hukuki ve şahsi irtibat bulunduğuna dikkat çekerek, Alpay hakkındaki davanın İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile birleştirilmesi için görüş sorulmasına karar verdi. Duruşma ertelendi. İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin birleştirme yönünde olumlu görüş bildirmesi halinde, Alpay hakkındaki iki dava birleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dilbilimci Necmiye Alpay'ın Yargılanmasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement